Hogyan ismerhetjük fel a kiváló vízszerelő szakembert?

Nagy szakmai múlttal rendelkező és munkájára igényes vízszerelő szakembert nem könnyű találni. Sajnálatos módon könnyedén belefuthatunk álszakemberekbe. Ezeket könnyedén elkerülhetjük, ha betartunk néhány alapszabályt.
Hogyan ismerhetjük fel a kiváló vízszerelő szakembert?

Az életünk folyamán számos kiváló vízszerelő szakemberrel és álszakemberrel hozhat össze a sors. Az utóbbi alatt olyan személyekre gondolunk, akik különféle képesítés nélkül, úgynevezett " cetlis " hirdetésekkel keresik a gyanútlan áldozataikat. Sajnos ez a jelenség tapasztalható a vízvezeték-szerelés szakterületén is. Pedig pár apró szempontot figyelembe véve könnyedén kiszűrhetjük, hogy megfelelő szakembert akarunk-e megbízni a vízszerelési feladattal. Csak néhány egyszerű tényezőre kell figyelni. Most szeretnénk bemutatni mikre érdemes figyelni, ha jó vízszerelő szakembert akarunk megbízni.

Fontos a szerződéskötés a vízszerelő szakemberrel, céggel

Első lépésként egy komoly, több éves rutinnal rendelkező vállalkozás, mint például a 24szerviz.hu minden esetben szerződést köt az ügyfelekkel az elvégzendő feladatról. Ezáltal mindkét fél védve van. Az ügyfél, mint megbízó azt kapja, amit kért, a cég pedig biztosítva van a megállapodásról. A komolytalan vállalkozásokra jellemző, hogy ha lehet, kerülik a szerződéskötést. Ezáltal elkerülhetik a későbbi felelősségre vonást, ami az ügyfelek számára nagyon kellemetlen helyzetet tud eredményezni.

Kizárólag számlaképes vállalkozás az elfogadható

Bár már ritkábban, de még mindig akadnak olyan vállalkozások, akik úgy próbálnak jogtalan előnyhöz jutni, hogy számla nélkül vállnak munkákat. Az ügyfelek pedig azt hiszik, milyen jól járnak az alacsony áron elvégzett vízvezeték-szereléssel. Pedig egyáltalán nem! Mivel számla és szerződés nélkül rendelték meg a szolgáltatást, nagyon nehezen élhetnek jogorvoslattal hiba esetén. Éppen ezért, amelyik cég nem akar számlát adni, az minden esetben rizikós!

Alacsonyabb előleg még belefér, magas már gyanús

Egyértelmű, hogy nagyobb vízszerelési munkálatok esetén előleget kérnek a vállalkozások. Ez még nagyobb cégek esetben is előfordulhat. Azonban, amelyik cég gyanúsan nagy előleget, vagy a teljes megbízási díjat előre elkéri, azzal nagyon vigyázni kell! Az is fontos, hogy az előleget minden estben kizárólag szerződéskötés után adjunk át! Úgynevezett zsebből, zsebbe módszerrel sose! Ugyanis, ha úgy teszünk, semmi bizonyítékunk sincs az összeg átadásáról, amivel egy álszakember könnyedén visszaélhet.

Garanciavállalás már szinte alapkövetelmény

Ha egy jó szakember tökéletesen végzi a munkáját, akkor nyugodt szívvel vállal rá garanciát. Aki csak „ össze kókányolja „ az már nehezebben vállal érte felelősséget. A fentebb említett vállalkozás minden esetben garanciát vállal a munkájára. Amelyik cég ezt nem teszi meg, azzal valami nem tiszta. Azonban fontos, hogy a garancia ne csak szóban éljen. A szerződésnek is tartalmaznia kell a garancia részletes leírását, határidejét. Így mindkét fél biztosítva van.

Kapcsolódó cikk:

Szerszámok és tartozékok, amikre minden vízvezeték-szerelőnek szüksége van:
https://www.linkek.hu/szakemberek/vizvezetek-szerelo

Kapcsolódó cikkek

Hogyan ismerhetjük fel a kiváló vízszerelő szakembert?

Hogyan ismerhetjük fel a kiváló vízszerelő szakembert?

A vízszerelőnek illik garanciát is vállalni.

Hogyan kell telepíteni egy fürdődézsát?

Hogyan kell telepíteni egy fürdődézsát?

Telepíthet termoszifon rendszert, vagy használhat betonalapot.

Kertújító tippek kezdőknek

Kertújító tippek kezdőknek

Nem kell képzett kertésznek lennünk ahhoz, hogy néhány praktika segítségével átalakítsuk az udvart.