Dekorációs tippek, hogy az otthonunk őszies hangulatba öltözzön

A nyár már hetek óta véget ért, amit sajnos az otthonunkban is megérzünk. Bár napközben még süt a nap és kellemes az időjárás, estére mindez teljesen megváltozik. A hideg szürke hónapok előtt azonban itt van még nekünk a színes ősz, amikor hullanak a falevelek és még rengeteg lehetőségünk van a természetben lenni. Sajnos azonban ez nem mindenkinek adatik meg, így hoztunk pár ötletet, amivel könnyedén feldobhatóak az otthoni helyiségek!
Dekorációs tippek, hogy az otthonunk őszies hangulatba öltözzön

Az őszi hangulat

A nyár forró hangulata már távol van, az élénk és üdítő árnyalatokról is le kell mondanunk. Azonban nem szükséges azonnal feketébe öltöztetni magunkat és a lakást. Választhatunk a számos színes mustársárga, barna, narancs és piros kiegészítők közül is, amelyek remek dekorációs elemei lehetnek a beltérnek.

Hímzett díszpárna otthonra

Választható továbbá hímzett díszpárna otthonra, amely sokat dob a nappali vagy a hálószoba hangulatán. Valljuk be, nem nagyon ismerünk olyan embert, aki ne szeretné a puha textíliákat. Ezekben elmerülni egy hosszú nap után, amikor már hűvösre jár az idő, valami mesés érzést kelt bennünk. Érdemes tehát beszerezni pár egyedi őszies darabot, ami a szoba enteriőrjére is pozitív hatással van.

Az ebédlő hangulatossá varázslása

Sokan nem fektetnek elég hangsúlyt az étkezőre, hiszen itt úgyis kevés időt töltünk. Egy hosszú munkanap után sokkal szívesebben vetjük bele magunkat a kanapé mélyébe a vacsoránkkal együtt. Pedig, ha sikerül kialakítani egy színes és hívogató életteret, akkor valószínűleg sokkal többször esszük meg nyugodtan a nap utolsó étkezését. Egy pár szép széktakaró, esetleg ülőpárna sokat jelenthet, amit érdemes kiegészíteni egy őszies stílusú asztalterítővel és néhány száraz, esetleg friss virággal egyaránt.

A hálószoba berendezése

A hálóba nemcsak párnákra lesz szükség, hogy igazán hangulatos legyen az összhatás. Egy új őszi ágytakaró például szinte minden problémát megoldhat. Nemcsak jól néz ki, de még praktikus is, ha nem akarjuk tovább tekerni a termosztátot. Választható szatén vagy selyem anyagú változat is, a lényeg, hogy puha és kényelmes legyen, illetve színben passzoljon a beltérhez.

Nem rossz ötlet továbbá az éjjeli lámpa lecserélése sem egy sötétebbre, amely hangulatos, mégsem túl erős az esti olvasáshoz vagy televíziózáshoz. Beszerezhető például arany, illetve ezüst csíkos változat is, amely letisztult és minimál, mégis mutatós. Ez még a téli időszakra is nyugodtan elől maradhat.

Összegezve

Helyezzünk tehát minél több őszies színt a lakásba. Ez lehet egy hímzett díszpárna otthonra, egy új pléd a hálószobába, vagy pedig egy levelekkel tarkított asztalterítő az étkezőbe. Szerencsére ma már szinte bármit beszerezhetünk online, így még az esti tévézés mellett is válogathatunk a hatalmas kínálatból.

Kapcsolódó cikkek

Fenntartható lakásdekorációk hulladékból

Ne dobjuk a kukába, inkább használjuk fel lakásdekorációnak!

Hogyan lesz valami szemétnek hitt dologból a lakásunk dísze? Hát így!

Homlokzati hőszigetelő rendszerek, és amit tudni érdemes róluk

Homlokzati hőszigetelő rendszerek, és amit tudni érdemes róluk

Az építkezés előtt állók számára valószínűleg nem csengenek ismeretlenül az olyan kifejezések, mint a kőzetgyapot, a grafitos hőszigetelő rendszer, vagy az EPS.

Kis teraszok, nagy megoldások

Kis teraszok, nagy megoldások

A nyári időszakban a lehető legtöbb időt szeretjük a szabadban tölteni.