Kis teraszok, nagy megoldások

Nagy forróság idején az emberek legszívesebben visszahúzódnak a hűvösebb otthonukba, a légkondis plázákba, illetve ha módjukban áll, valamilyen vízpartra mennek.
Kis teraszok, nagy megoldások

Amikor nem elviselhetetlen a hőség, akkor viszont jó kiélvezni a szabadságot, legszívesebben minden percünket a szabad levegőn töltenénk, ha kertünk nincs is, akkor legalább a teraszon, erkélyen.

Otthonunk szabadtéri részeinek berendezésével is megoldható, hogy ezekből az esetenként kissé szűkös helyekből kihozzuk a maximumot. Ízlésünk és pénztárcánk a két legfőbb meghatározója, hogy mihez is kezdünk velük.

Választhatjuk azt a megoldást, hogy megpróbálunk akár a sokadik emeleti erkélyünkből is kis kertet kialakítani. Ehhez a műfű szőnyegek ideálisak, amit élő növényekkel kiegészítve, lampionokkal kivilágítva tehetünk hangulatossá. Egy-egy látványosabb bútorral kiegészítve, kényelmes rattan fotellel, és akár egy kis asztallal a reggelikhez, kávézásokhoz, igazi lebegő kertet építhetünk magunknak.

Ha inkább az otthonunk meghosszabításaként használnánk ki a helyet, és rendelkezik akkora alapterülettel, egy kényelmes kanapéval is feldobhatjuk, amin a puha párnahalom várná, hogy közöttük pihenjük ki a nap fáradalmait. Az RS Bútor aktuális akcióit érdemes átnézni, ha ezt a megoldást választanánk.

Az erkélyünket átalakíthatjuk egy romantikus kávézóvá is, ahol a reggeli croissant mellett élvezhetjük a napfény és a hűsítő szellő felüdítő társaságát. Ha a kíváncsi szemek elől szeretnénk megóvni a magánéletünket, válasszunk egy vidám színű belátásgátlót.

Ha szeretnénk természetesre venni a dolgot, akkor egy bambusz átlátásgátló, néhány rattan bútor, juta szőnyeg, és persze az elmaradhatatlan növények, fantasztikus hangulatot teremtenek majd. De persze választhatjuk azt a megoldást is, hogy az erkélyünk lesz a veteményesünk, viszont ilyenkor sem kell lemondanunk a stílusról. Próbáljuk ki a függőleges termesztést, és növényeinket ültessük egy létra fokaira tett ládákba, vagy egy térelválasztó fal kaspóiba. Legyen számunkra egy kis ülőhely is, ahol élvezhetjük a gyönyörű konyhakertünket!

Fotók: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Homlokzati hőszigetelő rendszerek, és amit tudni érdemes róluk

Homlokzati hőszigetelő rendszerek, és amit tudni érdemes róluk

Az építkezés előtt állók számára valószínűleg nem csengenek ismeretlenül az olyan kifejezések, mint a kőzetgyapot, a grafitos hőszigetelő rendszer, vagy az EPS.

A legnépszerűbb kandallótípusok

A legnépszerűbb kandallótípusok

Akár új otthont épít, akár meglévő otthonát korszerűsíti, sokféle kandalló közül választhat.