Kis teraszok, nagy megoldások

Nagy forróság idején az emberek legszívesebben visszahúzódnak a hűvösebb otthonukba, a légkondis plázákba, illetve ha módjukban áll, valamilyen vízpartra mennek.
Kis teraszok, nagy megoldások

Amikor nem elviselhetetlen a hőség, akkor viszont jó kiélvezni a szabadságot, legszívesebben minden percünket a szabad levegőn töltenénk, ha kertünk nincs is, akkor legalább a teraszon, erkélyen.

Otthonunk szabadtéri részeinek berendezésével is megoldható, hogy ezekből az esetenként kissé szűkös helyekből kihozzuk a maximumot. Ízlésünk és pénztárcánk a két legfőbb meghatározója, hogy mihez is kezdünk velük.

Választhatjuk azt a megoldást, hogy megpróbálunk akár a sokadik emeleti erkélyünkből is kis kertet kialakítani. Ehhez a műfű szőnyegek ideálisak, amit élő növényekkel kiegészítve, lampionokkal kivilágítva tehetünk hangulatossá. Egy-egy látványosabb bútorral kiegészítve, kényelmes rattan fotellel, és akár egy kis asztallal a reggelikhez, kávézásokhoz, igazi lebegő kertet építhetünk magunknak.

Ha inkább az otthonunk meghosszabításaként használnánk ki a helyet, és rendelkezik akkora alapterülettel, egy kényelmes kanapéval is feldobhatjuk, amin a puha párnahalom várná, hogy közöttük pihenjük ki a nap fáradalmait. Az RS Bútor aktuális akcióit érdemes átnézni, ha ezt a megoldást választanánk.

Az erkélyünket átalakíthatjuk egy romantikus kávézóvá is, ahol a reggeli croissant mellett élvezhetjük a napfény és a hűsítő szellő felüdítő társaságát. Ha a kíváncsi szemek elől szeretnénk megóvni a magánéletünket, válasszunk egy vidám színű belátásgátlót.

Ha szeretnénk természetesre venni a dolgot, akkor egy bambusz átlátásgátló, néhány rattan bútor, juta szőnyeg, és persze az elmaradhatatlan növények, fantasztikus hangulatot teremtenek majd. De persze választhatjuk azt a megoldást is, hogy az erkélyünk lesz a veteményesünk, viszont ilyenkor sem kell lemondanunk a stílusról. Próbáljuk ki a függőleges termesztést, és növényeinket ültessük egy létra fokaira tett ládákba, vagy egy térelválasztó fal kaspóiba. Legyen számunkra egy kis ülőhely is, ahol élvezhetjük a gyönyörű konyhakertünket!

Fotók: Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Kertújító tippek kezdőknek

Kertújító tippek kezdőknek

Nem kell képzett kertésznek lennünk ahhoz, hogy néhány praktika segítségével átalakítsuk az udvart.

Kis teraszok, nagy megoldások

Kis teraszok, nagy megoldások

A nyári időszakban a lehető legtöbb időt szeretjük a szabadban tölteni.

Tippek a megfelelő ágynemű kiválasztásához

Tippek a megfelelő ágynemű kiválasztásához

Az ágyneműn található szálszám nem az egyetlen tényező, amely meghatározza annak minőségét.