A legnépszerűbb kandallótípusok

Mindegyik típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Fontos, hogy az Ön igényeinek legmegfelelőbb kandallót válassza.
A legnépszerűbb kandallótípusok

Ha olyan kandallót szeretne, amely hőt termel és pihentető hangulatot biztosít, akkor a nyitott kandalló a legjobb választás. Választhat azonban függesztett vagy mennyezetre szerelt kandallót is. Az ilyen típusú kandallók könnyűek, és általában saját szellőzőcsővel rendelkeznek. Ezáltal nem feltűnőek, és ideálisak a hűvös éjszakákon a szabadban való használatra.

Ha hatékony kandallót keres, fontolja meg a gáz- vagy elektromos modellt. Az ilyen típusú kandallók hatékonyabbak, mint a fatüzelésű kályhák, és tisztábban égnek. Használhatók közvetlen szellőzőrendszerrel vagy szellőző nélküli elszívórendszerrel is. Ezek a kandallók számos méretben és stílusban kaphatók. Akár falra szerelhető elektromos kandallót is választhat.

Ha hagyományosabb kandallót keres, a gázfűtéses kandalló jó választás. Az ilyen típusú kandallók gyakran hagyományos kövekből és téglákból épülnek. Ezek is nagyon alacsony karbantartási igényűek. Nem károsak a környezetre, és nem termelnek füstöt vagy kormot. Dekoratív akcentusként is használhatók, és kellemes hangulatot kölcsönözhetnek otthonának.

Ha modernebb megjelenésre vágyik, fontolja meg a függesztett kandallót. Ezek a kandallók könnyűek, és helyiségről helyiségre mozgathatók. Modern megjelenést kölcsönöznek otthonának, és remek kiegészítői lehetnek egy kültéri térnek is. Emellett nagyon kényelmesek is. Ezek nagyszerű lehetőségek azok számára, akiknek korlátozott helyük van, és könnyen mozgathatók.

Azok számára, akik szeretik a fa megjelenését, a fatüzelésű kandalló népszerű választás. Ezek azonban nagyon veszélyes opciót is jelenthetnek. A fatüzelésű kandalló kreozotot juttathat a levegőbe, amely felhalmozódhat a kéményben. Ha a kreozot felhalmozódik, az továbbterjesztheti a tüzet. A kandallót rendszeresen ellenőrizni és tisztítani kell. Ezenkívül a fafüst mérgező a háziállatokra, és olyan szennyező anyagokat termelhet, amelyek szennyezhetik a beltéri levegőt.

Az elektromos kandalló környezetbarátabb megoldás, és számos stílusban és kivitelben kaphatók. Azt is választhatja, hogy a kandallót falba épített vagy szabadon álló kandallót szeretne. Ez a fajta kandalló termosztáttal vagy távirányítóval is működtethető.

A gáz- és elektromos kandallók az utóbbi években egyre vonzóbbá váltak. Ennek oka, hogy energiatakarékosak, és pénzt takaríthatnak meg a fűtésszámlán. Emellett nagyon egyszerű a beszerelésük is. Használhatók beépített termosztáttal vagy távirányítóval. Ezek a kandallók többféle színben és méretben is kaphatók, és felszerelhetők Bluetooth hangszórókkal vagy Wi-Fi-vel. A kandallóhoz különféle megjelenítési lehetőségeket is vásárolhat.

Kapcsolódó cikkek

Kis teraszok, nagy megoldások

Kis teraszok, nagy megoldások

A nyári időszakban a lehető legtöbb időt szeretjük a szabadban tölteni.

Hogyan ismerhetjük fel a kiváló vízszerelő szakembert?

Hogyan ismerhetjük fel a kiváló vízszerelő szakembert?

A vízszerelőnek illik garanciát is vállalni.

Tippek a háztartási cikkek csomagolásához

Tippek a háztartási cikkek csomagolásához

Lehet, hogy sok holmi van a házában. Nem kell azonban mindet becsomagolnia.