Kertújító tippek kezdőknek

Ötletek, tippek és néhány hasznos gondolat kertszépítésben járatlanoknak.
Kertújító tippek kezdőknek

Bár úgy tűnik, sosem ér ide, cammogva ugyan, de érkezik a jó idő. Sok a négy fal között töltött idő után pedig valóságos felüdülés a szabadban lenni, ha pedig saját kertünk van, akkor akár egész napokat tölthetünk odakint. Hogy minél élvezetesebb legyen a kintlét, tehetünk néhány egyszerű dolgot. Az alábbiakban nem kertészkedésről, hanem kertszépítésről lesz szó.

A világon az egyik legegyszerűbb dolog kialakítani egy apró kis ösvényt a füves placcon, esetleg az ágyásaink között. Bármilyen is a kertünk, elvadult dzsungel vagy egy rendezett konyhakert, néhány tégla, csempe, járólap, esetleg gondosan kezelt léc segítségével káprázatos járófelületet készíthetünk, amin öröm lesz lépkedni.

Ha örömmel tölt el a kertünkbe látogató madarak világa, csábításként készítsünk nekik madáritatót, fürdetőt. Ezt akár egy nagyobb virágládába is beilleszthetjük, így a csivitelő vendégeink színpompás környezetben mártózhatnak egyet. Akár választhatunk régi porcelánokat is, ezzel romantikus bájt adva az etetőnek, fürdetőnek.

Korábbról megmaradt csövek remek szolgálatot tesznek a kertünk dekorálásában, hiszen ezeket elmetszve akár függő kaspóként is használhatjuk őket, de egy kis festék és lánc segítségével térelválasztóként is kiválóan funkcionálnak.

Cserepek összeragasztásával kész szobrászati remekeket építhetünk, amik térelválasztásra, illetve dekorációnak is tökéletesek. Döntsük meg a cserepeket, futtassunk végig rajtuk láncot, ragasszök össze őket, és már kész is a szokatlan formájú függőkert.

Ha szeretnénk egy ülőhelyet a kertünkben, de drágának találjuk a kinti bútorokat, fogjunk néhány téglát, helyezzük őket egymásra,majd a tetejükre illesszünk egy masszív munkalapot. Ha mindezt rögzítjük is, akkor kész a stabil pad, ami alig került munkánkba.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan ismerhetjük fel a kiváló vízszerelő szakembert?

Hogyan ismerhetjük fel a kiváló vízszerelő szakembert?

A vízszerelőnek illik garanciát is vállalni.

Tippek a háztartási cikkek csomagolásához

Tippek a háztartási cikkek csomagolásához

Lehet, hogy sok holmi van a házában. Nem kell azonban mindet becsomagolnia.

Gyakori problémák a gáztűzhelyeknél

Gyakori problémák a gáztűzhelyeknél

A gáztűzhelyek rendkívül népszerűek, de problémák is kialakulhatnak.