Néha látható és félreérthetetlen, olykor rejtőzködő és csendben rombol!

A vízhálózatot érintő esetleges fennakadások a legtöbbször eléggé nyilvánvalóak. Ki az, aki a csap csöpögését vagy éppen egy jó kis dugulást ne venne észre? Nyilván senki. Na, de hogy ne legyen ennyire egyszerű a helyzet, megannyi szituációban a tünetek alig-alig érzékelhetőek.
Néha látható és félreérthetetlen, olykor rejtőzködő és csendben rombol!

Valami itt bűzlik?

A csőtörés nem egyszer konkrétan, orral detektálható formában ad magáról hírt. A penetráns csatornabűz jelenléte így sem-úgy sem normális. Tehát ekkor mindenhogyan jó ötlet hozzánk fordulni, mert az biztos, hogy ahol a bűz ennyire erőteljes, ott valami nincsen rendben. Gyakran beigazolódik az az elgondolás, hogy mindennek a hátterében egy amúgy megbújó törés áll, amit kifejezetten nehéz észrevenni, és diagnosztizálni. A legtöbben a büdös csatornaszag jelenlétét egyáltalán nem kötik össze azzal, hogy esetleg valamiféle gond ütötte fel a fejét a rendszerben. Hányan mondják azt, hogy kanáris szag van, jön az eső… Ez a szép népi megfigyelés amúgy akár tényeken is alapulhat természetesen, de azért a folyamatos, azaz nem szűnő bűzt kár lenne az időjárás számlájára írni, mert így könnyen tévútra vihet ez, az egyébként szakmai berkekben mindenképpen beszédes jel. A látható tünetek mellett viszont tényleg nem lehet elmenni szó nélkül és nem is érdemes. Még akkor sem, ha mondjuk a falon csak egy picike folt tanúskodik arról, hogy valami baj van. Kár lenne megvárni azt a pillanatot, amikor végképp elszabadul a pokol! Az időbeni cselekvés jelentősége óriási!

Kint is, bent is ildomos résen lenni?

Igen, a csőtörés elhárítás nem egyszer küszöbön kívül, a kertben történik. Jó ötlet odafigyelni a soha fel nem száradó sárfoltokra, átnedvesedő járdára vagy gyepszőnyegre, mert ezek ordító jelek, amik mellett könnyű reakció nélkül elmenni. Főleg hogy az ember hajlamos mindig okokat találni arra, hogy már megint mitől is áll a víz az udvarban. Magyarul ez a probléma kint és bent egyforma eséllyel felbukkanhat. Olykor zajjal, és félreérthetetlen látvánnyal társulva tör elő, máskor heteken át bújik el az avatatlan szemek elől.

Ha pedig magunk is csőtöréssel foglalkozó vállalkozást szeretnénk indítani, érdemes megkeresni a Logoszt, ami székhelyet tud biztosítani számunkra, hogy ne a lakcímünket kelljen megadni az egyéni vállalkozásunk címének.

Kapcsolódó cikkek

Fenntartható lakásdekorációk hulladékból

Ne dobjuk a kukába, inkább használjuk fel lakásdekorációnak!

Hogyan lesz valami szemétnek hitt dologból a lakásunk dísze? Hát így!

A legnépszerűbb kandallótípusok

A legnépszerűbb kandallótípusok

Akár új otthont épít, akár meglévő otthonát korszerűsíti, sokféle kandalló közül választhat.

Kis teraszok, nagy megoldások

Kis teraszok, nagy megoldások

A nyári időszakban a lehető legtöbb időt szeretjük a szabadban tölteni.