Santa Cruz de Tenerife, a csodák fővárosa

Santa Cruz de Tenerife a Kanári-szigetek második fővárosa, hiszen a lakossága több mint 220 ezer fő. A város egyik meghatározó nevezetessége a csodálatos kikötő, amely az egyik legnagyobb az Atlanti-óceánon. A hely a sziget északkeleti részén terül el, szomszédos települések a La Laguna, illetve El Rosario. De vajon mit érdemes még tudni erről a helyről! Lássuk tehát!
Santa Cruz de Tenerife, a csodák fővárosa

Santa Cruz de Tenerife története

A város mai területe a guancsok korában még az Anagai Királysághoz tartozott. Később azonban a Kanári-szigetek spanyol hódítás alatt álltak, azóta is ehhez az országhoz tartozik. A kereskedelem csak a 17. század végén lendült fel igazán, ekkor épült meg az első kikötői móló is, ami 1755-ben került átadásra.

Amikor a spanyol tartományokat felosztották, 1833-ben, akkor Santa Cruz de Tenerife lett a Kanári-szigetek fővárosa. 1982 óta azonban Las Palmas de Gran Canaria mellett a szigetcsoport jelentős településé vált, hiszen addigra már előbbi volt a székhely, ott található a parlament is.

Santa Cruz de Tenerife látnivalói

Az egyik legfőbb látványosság a városon keresztül húzódó sétáló utca, amely a Rambla de Santa Cruz nevet viseli. Itt rengeteg hatalmas fa, pad, üzlet és kávézó található, ami nemcsak a helyiek, de a turisták hatalmas kedvence is egyben. Itt található továbbá a bikaviadal-aréna is, ami bár már nem ezt a célt szolgálja, kedvelt koncert helyszín, ahol egyéb előadásokat is megcsodálhatunk.

Emellett érdemes szót ejteni a leglátogatottabb bevásárló területről is, hiszen a Calle Castillo egy igencsak népszerű utcának számít. Számos nemzetközi márka képviselteti magát itt, de vásárlás közben természetesen minőségi ételeket és italokat is fogyaszthatunk. Igazi élménnyé varázsolja az itt töltött napokat, heteket. A tenerifei nyaralás ára szerencsére nem annyira magas, mint azt gondolnánk, hiszen még Európában található, rengeteg akciós repjegy közül válogathatunk. Érdemes tehát elgondolkodni azon, hogy az örök tavasz szigetére látogatunk el idén nyáron, hiszen itt garantáltan ki lehet kapcsolódni.

Épületek és érdekességek

A főváros egyik legjelentősebb jelképe az Iglesia de Nuestra Senora de la Concepción templom tornya. Innen nem messze tekinthető meg egy vörös épület, ami korábban egy dohánygyár volt. Manapság azonban már csak pár ember dolgozik itt és sodor különleges szivarokat.

2003-ban megnyitott továbbá az Auditorio de Tenerife, amely egy igazi koncertközpontnak számít a szigeten és a városban egyaránt. Ha pedig halászfalura vagyunk kíváncsiak, akkor a fővárostól csak hét kilométert kell utaznunk, hiszen itt található a San Andres falu. Jelenleg nagyjából 3500 ember él itt, akik a strandra látogatókból élnek. Érdemes tehát ide is ellátogatni, hiszen amellett, hogy különleges helyszín, támogatni tudjuk a helyi lakosokat.

Összegezve

Bízunk benne, hogy most már közelebb kerültél a Kanári-szigetek második legjelentősebb városához. Reméljük, hogy kedved kaptál ahhoz, hogy hamarosan ellátogass Tenerifére, ahol megannyi csodában lehet részed. A tenerifei nyaralás ára nem annyira magas, mint gondolnád, akár családdal is érdemes felkeresned Santa Cruz de Tenerife városát.

Tenerifei szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Vital Hotel Nautis ****superior

Vital Hotel Nautis ****superior – A konferenciák és bemutatók helye

A Vital Hotel Nautis ****superior, a Velencei tó partján található, pontosabban Gárdonyban.

Six Sense Laamu Resort - Maldív-szigeteki hotel

Six Sense Laamu Resort - Maldív-szigeteki hotel

A magyarok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Maldív-szigetek.

Ahol minden pillanat a vendégről szól -  Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz szállodájában

Ahol minden pillanat a vendégről szól - Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz

Hévíz egyetlen ötcsillagos szállodája az elegáns Lotus Therme Hotel & Spa, ahol biztos, hogy nagyszerűen kikapcsolódhatunk.