Íme a világ 10 legszebb strandja

Szerencsére a listán szereplő strandok Budapestről is könnyen elérhetőek, így mi is megcsodálhatjuk őket.
A világ leggyönyörűbb tengerpartjai

A Tripadvisor összegyűjtötte a legszebb strandokat, amikre az oldal látogató szavaztak az előző év élményei alapján. Az első néhány helyen olyan strandok állnak, ahová Magyarországról akár egy nap is lehet eljutni, de a látvány minden levegőben töltött órát megér. Szerencsére az első tíz helyen is találunk olyan országot, ahová olcsón eljuthatunk egy fapados légitársasággal, ha már nekünk nem jutott tengerpart.

1. Baía do Sancho (Brazília)

Dél-Amerika nincs éppen itt van a szomszédban, de rengeteg csodás helyet rejt. A világ legszebb strandjának tartott Baía do Sancho bebizonyítja ezt. A kristálytiszta kék víz, a fehér homok és a magas sziklákkal határolt strand

2. Varadero Beach (Kuba)

Kuba nem csak a fülbemászó ütemeiről, és az elbódító szivarillatáról és színes házairól híres, hanem a Varadero Beach-ről is, ami lehetetlenül hosszú fehér homokos tengerpartjáról híres. Itt sétálgatva tényleg úgy érezzük mintha a mennyországban lennénk!

3. Eagle Beach (Aruba)

Aruba egy kb. 36 km hosszú és 11 km széles sziget a Karib-tenger déli részén, aminek rengeteg szépséges strandja van. A legtöbb csillagra értékelt Eagle Beachen napágyak, és egy mesebeli és misztikus part menti fa is várja a látogatókat. Sőt! Még flamingókkal is összefuthatunk, ha szerencsénk van!

4. La Concha Beach (San Sebastián, Spanyolország)

Spanyolországot könnyedén elérhetjük a fapados légitársaságokkal, és ha már ott járunk, akkor irány a legszebb strand. A hosszú és tágas homokos parttal rendelkező strand mellett mindenhol hotelek magasodnak, így ha szerencsénk van olyan szállást is kifoghatunk, ahonnan zavartalanul bámulthatjuk a tengert.

5. Grace Bay Beach (Turks- és Caicos-szigetek)

Amikor a legszebb strandokra gondolunk, akkor a Turs és Caicos-szigeteken található Grace Bay Beach az az, ami először beugrik az elménkbe. A valószerűtlenül kék víz, a hófehér homok és a csodás állatvilág együtt a búvárok paradicsoma.

6. Clearwater Beach (Florida, USA)

Amerikának is sok szép strandja van, de egyöntetű végeredményben a floridai Clearwater Beach nyert, amit már csak a neve is elárul. Itt kristálytiszta a víz, így a tengerben úszkálva gyönyörködhetünk a gazdag élővilágban. A strandon található móló egészen hosszan benyúlik a vízbe, így onnan is szemlélhetjük a vizet, miközben fagyizunk, vagy vattacukrot eszegetünk.

7. Spiaggia dei Conigli (Szicília, Olaszország)

A másik fapadossal könnyebben elérhető strand Szicíliában található, és népszerű nyaralási célpont, ennek ellenére nincs dugig a turistákkal. A strandot magas szikár sziklák szegélyezik, de ettől csak még rusztikusabb a látvány.

8. Seven Mile Beach (Kajmán-szigetek)

A Kajmán-szigetek egy igazi mesevilág, és itt biztos, hogy nem kell senki sem kerülgetned, hiszen a strand elképesztően hosszú. Bárhová letelepedhetsz, mindehol fehér homok fogad, és kéklő víz.

9. Playa Norte (Yucatán-félsziget, Mexikó)

A Yucatán-félszigeten található strand természetesen szabadstrand, de mégis csodásan tisztított, karbantartott és felszerelt, hiszen turistaközpontú. Rengeteg hotel és szálloda található a parton, és itt nézni egy nyugágyból a naplementét csodás lehet.

10. Seven Mile Beach (Negril, Jamaica)

Van Jamaicában is egy Seven Mile Beach nevű strand, ami hasonlóan a Kajmán-szigeteki társánál szintúgy fehér homokos, és csodás élmény itt strandolni.

A Tripadvisor listájának további csodás strandjai a következők:

Falesia Beach (Portugália)
Prainhas do Pontal do Atalaia (Brazília)
Playa de Ses Illetes (Formentera, Spanyolország)
Ka'anapali Beach (Maui, Hawaii)
Balos Lagoon (Kréta, Görögország)
Radhanagar Beach (Havelock-sziget, India)
Playa Manuel Antonio (Costa Rica)
Manly Beach (Sydney, Ausztrália)
Kelingking Beach (Bali, Indonézia)
Bournemouth Beach (Egyesült Királyság)
Elafonissi Beach (Kréta, Görögország)
Fig Tree Bay (Protaras, Ciprus)
Surfers Paradise Beach (Queensland, Ausztrália)
Anse Lazio (Praslin-sziget, Seychelles-szigetek)
Santa Monica (Boa Vista, Zöld-foki Köztársaság)

Szállást itt tudsz foglalni a strandok közelében!

Kapcsolódó cikkek

The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels****

The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels**** – Szálloda Budán, zöldövezetben

A The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels**** -t ajánljuk, amennyiben nyugodt, mégis a belvároshoz közeli szállást keresel.

A világ leggyönyörűbb tengerpartjai

Íme a világ 10 legszebb strandja

A legszebb strandokat mutatjuk be, amelyeket a Tripadvisor gyűjtött össze.

Vital Hotel Nautis ****superior

Vital Hotel Nautis ****superior – A konferenciák és bemutatók helye

A Vital Hotel Nautis ****superior, a Velencei tó partján található, pontosabban Gárdonyban.