Six Sense Laamu Resort - Maldív-szigeteki hotel

A Concord sebességét meghaladó új utasszállítót még nem állítottak forgalomba a légitársaságok, de a mai gépekkel is viszonylag gyorsan el lehet jutni Magyarországról a Maldív-szigetekre. A hazai utazók között is egyre népszerűbb nyaralóhelyre.
Six Sense Laamu Resort - Maldív-szigeteki hotel

Mielőtt a Six Sense Laamu Resort, mint konkrét úti célt ismertetnénk, érdemes közelebbről megismerkedni a Maldív-szigetekkel. Az Indiai-óceán északi részén, India mellett fekvő 1152 darab szigetből álló szigetcsoport emlegetésekor gyakran hangoztatott szó az atoll. Aki a földrajz órákon figyelt, annak ismerős a kifejezés, amely korallokra épült, gyűrű alakú szigetet jelent. Ezek úgy jöttek létre, hogy a tengerben lévő vulkán falai beomlottak, ezeken kialakultak a korallok, majd szigetekké fejlődtek. A mesés szigetvilág, a trópusi környezet, a türkiz-kék tenger és a cölöpökön álló faházak, különleges hellyé varázsolják a Maldív-szigeteket.

A hosszúkás szigetcsoport 26 atollon fekszik, a majd 1200 szigetből mindössze kb. kétszáz lakott. A turisták 87 szigetet látogathatnak, ezek többségén a természet meglehetősen érintetlen. Mivel az Egyenlítő átszeli a Maldív-szigeteket, melegebb holmit nem kell vinnie a turistának. A nappali hőmérséklet éjszakára lecsökken 25 °C fokra...

A Six Sense Laamu Resort házaiban és a hotel mellett lévő bungalókban légkondicionáló segíti a hőség elviselését. Persze akkor, ha a vendég megunta a privát napozóágyon és a kanapékon történő lazítást. A bungalókban Bose hangszórók gondoskodnak a szórakoztatásról, és ingyenes wifi is rendelkezésre áll. Így nulla kiadással jár a külvilággal tartani a kapcsolatot.

India a közelben található, ezért elérhetők az ősi ájurvédikus gyógymódok és masszázsok. Az európai utazónak is megfelel a mediterrán konyha, amelynek az alapanyagainak a többségét helyben szerzik be.

A Six Sense Laamu Resortnál szerencsére parkolással nem kell törődni, maximum a hajóknak a kikötésénél. Ugyanis autó közlekedés csak két nagyobb szigeten található, a bemutatott ötcsillagos hotel helyszínén (Olhuvelin), marad a kerékpár és a gyaloglás. A nyugalmas szigetet és a környékét a legegyszerűbb csónakkal körbe járni, magát a szigetet pedig a díjmentesen bérelhető kerékpárokkal. Ha már a mozgás szóba került: elérhető a jóga, az úszás, a búvárkodás és a búvárkodás tanulás mellett, a felénk divatos konditeremben is lehet testet edzeni.

Az ötcsillagos hotel privát strandján szabadon fürdőzhetnek a vendégek, a hölgyek akár bikini felső nélkül is. Hasonló szabadság adódik a hotel területén az alkohollal és a disznóhússal is. Az előbb elhangzottak a mohamedán vallás miatt érvényesek a Maldív-szigeteken, a helyiek vallásának a tisztelete miatt szerencsés betartani a hotelen kívül.

Árak és foglalás itt!

További Maldív-szigeteki szállásokat itt talál!

Benedek Attila

Kapcsolódó cikkek

A világ leggyönyörűbb tengerpartjai

Íme a világ 10 legszebb strandja

A legszebb strandokat mutatjuk be, amelyeket a Tripadvisor gyűjtött össze.

LX Boutique Hotel**** - Lisszabon

LX Boutique Hotel**** – Szállás ajánlat Lisszabonban

Ha Portugália fővárosában keres szállást, tudunk egy jót ajánlani. Ez nem más, mint az LX Boutique Hotel**** Lisszabonban.

Six Sense Laamu Resort - Maldív-szigeteki hotel

Six Sense Laamu Resort - Maldív-szigeteki hotel

A magyarok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Maldív-szigetek.