Gran Canaria a nyári időszakban

Gran Canaria egy Spanyolországhoz tartozó terület, amely a Kanári-szigetek névadójaként ismert.
Gran Canaria a nyári időszakban

A Spanyolországhoz tartozó terület majdnem kör alakú és több mint 1500 km2. A közepén egy közel 2000 méteres vulkán emelkedik ki, amely a Tejeda-hegység legmagasabb pontja. De vajon miért érdemes ellátogatni ide nyári időszakban? Mit lehet felfedezni a környéken? Cikkünkben ezekre a kérdésekre kerestük meg a választ!

A Gran Canaria

A sziget 1350 kilométerre található Európától, Marokkó vonalában, azonban még ehhez a kontinenshez tartozik. Területileg nem ez a legnagyobb a szigetcsoportban, attól függetlenül erről nevezték el az egész kanári térséget. Kettő ennél valamivel tágasabb hely tartozik ide, az egyik Fuerteventura, a másik pedig a jól ismert Tenerife, ami a nyaralók elsőszámú kedvence.

A déli ész az északi részt hegységek, völgyek és sziklák választják el egymástól, nem véletlenül él itt megannyi növény és állat. A kis kontinensnek is nevezett sziget északi része esősebb, míg délen inkább szárazabb, sivatagosabb területek vannak túlsúlyban. A mezőgazdaság rendkívül fejlett, hiszen termesztenek szőlőt, banánt, illetve dohányt egyaránt. Itt található Las Palmas, a főváros, ami szinte vonzza a turistákat.

A turizmus a nyári időszakban

A közel 900 ezer fős lakossággal rendelkező Gran Canaria évente 3,2 millió látogatót vonz ide. A helyiek elmondása alapján évente 320 napot süt a nap, így remek választás azok számára, akik kedvelik a fényt és a világosságot. A szigeten találhatóak kiépített strandok, mint a 7,3 km hosszú sárga homokos partszakasz, ami igazán vadregényes élményt nyújt a vendégek számára.

Bár sokan gondolják, hogy hatalmas itt a tömegturizmus, azonban a hely már berendezkedett az emberek fogadására, így bőven akad szálloda és vendéglátó egység egyaránt. Aki ide tervezi a nyaralást, az megbizonyosodhat arról, hogy itt elsősorban a sziklás és a homokos strandok és a csodálatos látnivalók azok, amelyek érdekesek lehetnek a turisták számára.

A főváros

Azzal szintén kevesen vannak tisztában, hogy Las Palmas, a főváros, mennyire hangulatos és változatos. Az igazi spanyol településen strand, buli helyek, de még látnivalók is találhatóak. Akik egy kis városi élményt kombinálnának a természettel, azoknak garantáltan ez a sziget lesz a megfelelő választás.

Itt szinte bármilyen szállodát elérhetünk alig egy óra alatt, hiszen az autópálya folyamatosan épül, ráadásul teljesen ingyen lehet azt használni. Autóbérlésre szintén lehetőség van, amennyiben van jogosítványunk, elmúltunk 18 évesek és van dombornyomott bankkártyánk. Előfordulhat azonban, hogy 25 év alatt és 70 év felett pótdíjat számíthatnak fel, de ez nem mindig van így.

A Kanári-szigetek a sportolás szerelmesei számára

Nem szabad megfeledkezni az aktív turizmusról sem, hiszen az állandóan kellemes időjárásnak köszönhetően, itt tulajdonképpen bármikor ki lehet próbálni a windsurfot, ami manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő vízi sportnak számít. Emellett bátran elmehetünk futni, kerékpározni, egy nagy túrára, hiszen ezek itt mind űzhető mozgásformának számítanak.

Összegezve

Gran Canaria tehát egy rendkívül érdekes terület, azonban nem szabad megfeledkezni a közeli szigetekről sem. Érdemes ellátogatni a másik kettő jelentős helyre is, hiszen például Santa Cruz de Tenerife egy nagyon sokszínű és festői váron. Szerencse, hogy autóbérlés Tenerifén is lehetséges, így jóval gyorsabban bejárhatjuk az igazán változatos helyet.

Tenerifei szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Íme a 10 legjobb szállás, amit az Airbnb kínál

A 10 legjobb szállás, amit bárki kibérelhet az Airbnb-n!

Az Airbnb oldalán jó áron bérelhetünk házakat, lakásokat, vagy éppen szobákat.

Four Seasons The Nam Hai, Hoi An - Vietnám, luxushotel, a világ legjobb hotelei közt

Four Seasons The Nam Hai, Hoi An***** - Vietnám az új Thaiföld?

A turisták kezdik felfedezni Vietnámot. Lehet, hogy Vietnám lesz az új Thaiföld?

Six Senses Ninh Van Bay***** - vietnámi hotel, a legszebbek közül - vietnámi nyaralás

Six Senses Ninh Van Bay***** - Tájak, városok, szállások

Bemutatjuk a vietnámi Six Senses Ninh Van Bay***** Hotelt.