Hogyan csökkenti a meditáció a stresszt?

Ha azon tűnődik, hogy hogyan csökkenti a meditáció a stresszt, fontos megérteni, hogy ez nem egy varázspirula.
Hogyan csökkenti a meditáció a stresszt?

Időbe és gyakorlásba telik, hogy elérje a kívánt eredményeket. De, ez egy bevált stresszcsökkentő módszer. A rendszeres meditációs gyakorlat növeli a szürkeállományt, az amigdala vastagságát és a corpus callosum vastagságát.

Először is fel kell ismernie, hogy a stressz nem egy olyan erő, amely a testen kívül létezik. Inkább egy belső reakció egy érzékelt fenyegetésre vagy kielégítetlen szükségletre. Nem külső erőkből származik, hanem inkább a gondolatai okozzák. Ezek a gondolatok hozzák létre az érzelmi zaklatottság, a szapora szívverés, a felszínes légzés és a felszökő adrenalin érzését. Ezért fontos felismerni, hogy a gondolataink a stressz fő okozói.

Másodszor, a meditáció nem segít elmenekülni a világ elől. Ehelyett segít nekünk abban, hogy konstruktív módon vegyünk részt a világban. Amikor stresszesek vagyunk, az egy olyan élmény eredménye, amely kiváltja a stresszválaszt. Ezenkívül a meditáció segít abban, hogy több lehetőséget lássunk. Buddha azt mondta, hogy az élet tele van szenvedéssel. Ez a szenvedés lehet egy betegség vagy egy mély veszteség következménye. Ha tehát a szenvedése forrása benne van, a meditáció segíthet legyőzni a problémát.

Végül segít azonosítani stresszünk forrását. Ahogy Buddha mondta, elménk egy sor vegyi anyag termelésével reagál egy negatív eseményre. Ha állandóan ilyen ingerekkel szembesül, az ebből eredő reakció stresszes lesz. A test úgy reagál, hogy elárasztja a szervezetet hormonokkal, amelyek a harcolás vagy menekülés választ váltják ki. A krónikus stressz azonban megváltoztathatja a szervezet kémiai egyensúlyát, és szívproblémákhoz, magas vérnyomáshoz és alacsony vércukorszinthez vezethet. A krónikus stressz hosszú távú hatásai is befolyásolhatják mentális és fizikai egészséget.

Amikor meditál, az agy ellentétes reakciót vált ki, mint ami az elmében történik. Ezek a gondolatok túlgondolkodást, negatív gondolkodást és egyéb tüneteket okozhatnak. Sok esetben a meditáció nagyszerű módja annak, hogy megállítsa ezt a körforgást. Akár egy stresszes esemény kellős közepén van, akár egy életválsággal küzd, a meditáció segíthet.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan csökkenti a meditáció a stresszt?

Hogyan csökkenti a meditáció a stresszt?

Ha azon tűnődik, hogy hogyan csökkenti a meditáció a stresszt, fontos megérteni, hogy ez nem egy varázspirula.