6 dolog, amit te is megtehetsz az állatok védelme érdekében

Szereted az állatokat és igazi állatbarátnak tartod magad? Akkor biztos, hogy van még néhány dolog, amiben fejlődhetsz, amiben támogathatod az állatokat, és felhívhatod a környezeted figyelmét arra, hogy ugyanezt tegye.
Így támogasd az állatokat

Nem feltétlenül fontos, hogy vegetáriánus legyél, de nyilván a hús és az állati eredetű termékek elhagyása az első lépés szokott lenni az állatok védelmében. Persze ez egészségügyi szempontból nem mindenkinek ajánlott, így csak javasolhatni tudjuk, hogy tarts legalább húsmentes napokat. Legyen a héten 1-2 nap, amikor csak zöldséget, vagy gyümölcsöt fogyasztasz, és egy kicsit tehermentesíted a bolygót a tömegtermeléstől és megmented néhány felesleges levágott állatka életét. De még miket lehet tenni, hogy segítsd az állatokat? Íme 6 dolog:

1. Vegyél részt a megmozdulásokon!

Számos rendezvényt, felvonulást és demonstrációt szerveznek a nagyobb városokban az állatkínzás ellen! Csatlakozz a helyi állatvédő szervezetekhez, így mindig értesülhetsz a következő megmozdulásról, amin te is részt tudsz venni. Ez egy jó alkalom, hogy együttes erővel békés keretek között lépjetek fel az állatok védelme érdekében.

2. Írd alá a petíciókat és segítsd a terjedésüket

Sok aláírásgyűjtés indul, legyen az a műanyag zacskók betiltásáról, az állatvédelmi törvény szigorításáról, vagy az állatkísérletek betiltásáról a kozmetikai iparban. Írd alá a petíciókat, hogy előbb elérjék a céljukat ezeket, és ha van energiád, akkor te is gyűjts aláírást, és hívd fel az ismerőseid, barátaid figyelmét az akcióra. A The Body shop nemrég 8 millió aláírást gyűjtött össze az állatkísérletek betiltásával kapcsolatban!

3. Fogadj örökbe!

Az egyik legszebb dolog, hogy megmented egy kisállat életét! Nagyon sok elárvult cica és kutyus várja a szerető gazdiját az állatmenhelyeken! Ne szaporítóhoz, és tenyésztőhöz fordulj, ha egy új kiskutyát szeretnél, hanem irány a közeli állatmenhely. Ha nem tudsz örökbe fogadni, mert kicsi a lakásod, vagy albérletben élsz és tiltott az állat, akkor a virtuális örökbefogadás is szuper dolog. Ezzel támogatod az állatmenhelyt, és magát az állatot is. Egzotikus állatot is örökbe tudsz fogadni, a Fővárosi Növény és Állatkert örökbefogadó programját ajánljuk!

4. Adományozz!

A fentivel szorosan összefügg, hogy segítsd a kiválasztott szervezetet a céljai elérésében. Ne feledkezz meg adód 1%-áról, amit állatmenhelynek, állatokkal foglalkozó szervezetek is befogadnak. Sok kicsi sokra megy alapon ezekből az összegekből tápokat, takarmányt, felszerelést tudnak venni.

5. Oszd meg az állatvédelemmel kapcsolatos cikkeket!

Sok ember álomvilágban él, és nem tudja, hogy milyen kegyetlen körülmények között nevelik a csirkéket, mi megy egy húsfeldolgozó üzemekben, vagy éppen milyen állatok halálával készül el a legújabb rúzs, amit néhányan a szájukra kennek. Ha biztos forrásból származó videót vagy képet osztasz meg a közösségi oldalaidon, akkor sokak figyelmét felhívhatod azokra a létező problémákra, amikről sokan nem is szeretnének tudomást venni, vagy éppen nem is hallottak még.

6. Használj állatkísérletmentes termékeket!

Ne támogasd az állatkísérleteket! Rengeteg kozmetikai márka még mindig állatokon kísérletezi ki a legújabb szépségápolási termékeit. Legyél te is cruelty free, és csak olyan termékeket vásárolj, amik garantáltan állatkísérletmentesek. Itt találsz egy listát azokról a márkákról, akik nem támogatják ezt a barbár módszert.

Kapcsolódó cikkek

Shmile jelentése

Shmile

Az Instagramon egyre több sztár csukott szemmel szerepel a fotóin, mert ma ez a divat. Neve is van: shmile.

Svájci temetőautomata

A temetőnél elhelyezett gyászautomata kegyeletsértő

Svájcban, a zürichi Sihlfeld-temető előtt nemrégiben egy gyászautomatát helyeztek el. Nem mindenkinek nyerte el a tetszését.

Veszélyes elemek, akkumulátor robbanás - halálos is lehet

Halált okozott egy felrobbant akkutöltő

Egy akkumulátortöltő szilánkjai okoztak balesetet. Egy németországi cég irodájában történt a tragikus szerencsétlenség.