A művészet ereje

Újra népszerű a festés, mint hobbi. Egyre többen készítenek szabadidejükben festményeket akár otthonukba, vagy ajándékba. Egy ausztrál nő is megosztotta saját alkotását, de amit ezzel elindított, arra senki sem számított.
A festészet ereje

Manapság a festés újra egyre inkább népszerű elfoglaltság, hobbi. Egyre több fiatal művész dolgozik különböző stílusú festményeken a nagyvilágban, de szerencsére egyre több kurzust is találhatunk, ahová minden előismeret nélkül bejelentkezhetünk. Ezeken a helyeket alkothatunk kedvünkre akár kisebb méretű festményeket, vagy nagy faliképeket is otthonunkba. A lényeg a kreativitás.

Egy ausztrál tinédzser édesanyja is úgy döntött, hogy megpróbálkozik a festészet világával. Mindössze két alkalmon vett részt, amikor már nagyon szép képeket készített. Az egyik festményét, amely egy madarat ábrázol, fel is töltötte a közösségi média felületére.


Nem érkezett azonban rá olyan sok reakció, ami kissé elszomorította, éppen ezért a fia, Matthew is megosztotta a fotót, az alábbi szöveggel: "Az én anyukám festette ezt a képet, és szomorú, mert szerinte nem tetszik az embereknek. Ez a második festménye."

Ami ezután következett, arra viszont senki sem számított. Egy svédországi művész, Kristoffer Zetterstrand ugyanis meglátta a posztot és úgy döntött, lefesti Decker asszonyt. Ezzel egy olyan láncot indított el, amely végigsöpört az interneten, és előzetesen biztosan senki nem számított rá.


Egy kanadai újságíró diák, Leila Amer is csatlakozott a "mozgalomhoz", festett egy képet Zetterstrandról, aki festményével pózol.


Ezután még egy művész lefestette őket, majd mégegy..és ez nagyon sokáig így zajlott.

A Washington Post megkérdezte Zetterstandot, aki tulajdonképpen elindította az egész hullámot, hogy mit gondol róla. Ő vidámnak, de egyben furcsának is nevezte ezt a mozgalmat, hiszen ő sem számított ekkora népszerűségre.

Sokan kapcsolatba léptek velem, és elmondták, hogy valóban boldoggá tette őket, amit elkezdtem. Igazán megérintett ez a dolog - mondta Zetterstand a Washington Postnak.Decker asszony egy darabig nem. reagált a történtekre, majd egyszercsak mégis felbukkant a világhálón „imthemomwhopaints” néven, és köszöntötte az új rajongóit.

Attól tartottam, hogy sok gyűlölködő megjegyzést fogok olvasni. Mindannyian bebizonyítottátok ennek az ellenkezőhét. Feltételezem, hogy a legtöbben a gyerekeim lehetnétek, de pont ezért csodálatos dolog ez a mai világban. Köszönöm nektek! Mindannyian inspiráltáltok engem.

Kapcsolódó cikkek

Ezekben segít a futás a szervezetünknek

4 dolog, amiben segít a futás

A rendszeres futásnak kiemelt szerepe van az egészségünk megőrzésében. Mutatjuk, hogy miért is olyan hasznos.

Trükkök lájkszerzésre

Az influencerek arcátlan trükkjei

A cikkből megtudhatod, hogy milyen trükkök is léteznek a lájkszerzésre, például az Instagramon.

Így támogasd az állatokat

6 dolog, amit te is megtehetsz az állatok védelme érdekében

Mivel védheted az állatokat? A cikkben ehhez adunk remek tippeket.