Hihetetlen tények a világ legjobb futballcsapatairól

Vannak olyan kevésbé ismert futball statisztikák, amelyeket kevesen tudnak, ezúttal ilyen izgalmas tényeket gyűjtöttünk össze.
Érdekességek a világ legjobb csapatairól

A Barcelona a 2012/13-as szezonban szerezte a legtöbb pontot a bajnokságban, azóta sem sikerült elérnie a 100 pontot a csapatnak, ekkor pont ennyivel zártak. A Guardiola-korszak után érkező Tito Vilanova volt képest véghezvinni ezt a bravúrt a katalán klubbal. A legtöbb győzelmet is ebben az idényben érték el, 38 mérkőzésből 32-őt nyertek meg.

Tom Starke 2012 és 2018 között volt a Bayern München kapusa, ezalatt mindössze 12 mérkőzésen jutott játéklehetőséghez, mégis nagyon sikeresnek mondhatja magát, hiszen 15 trófeát is nyert a csapattal.

A Liverpool csapatában a legtöbb légiós skót volt a klub jelenlegi történelme során, eddig összesen 48 skót játékos fordult meg az Anfield Roadon. Ráadásul magasan vezetik ezt a listát, hiszen a második helyen az írek következnek, mindössze 26 játékossal a harmadik helyre pedig a spanyolok futottak be 25 labdarúgóval.

A Real Madrid Eden Hazardért fizette ki eddig a legtöbb pénzt, a belga játékost 115 millió euróért vették meg a Chelsea-től. Mögötte Gareth Bale következik 101 millióval, a harmadik helyen pedig Cristiano Ronaldo található 94 millió euróval.

A Manchester United eddig a Tottenham ellen nyerte meg a legtöbb találkozót, 122 mérkőzést játszottak eddig, amiből 68-at nyertek meg. A legalább 50 mérkőzésen találkozó csapatokkal szemben a Norwich City ellen a legjobb a győzelmi rátájuk, a mérkőzések 61,4%-át nyerték meg ellenük.

A PSG csapata 2000 és 2010 között 4-szer sem tudott bekerülni a top 10-be a francia bajnokságba, a legrosszabb szereplésük a 2007/08-as szezonban volt, akkor a 16. helyen végzett a csapat a bajnokságban. Azóta az utóbbi 8 évből 7-szer is bajnokok lettek.

A Bayern München történetében Lotthar Matthäus lőtte a leghatékonyabban a 11-eseket, azok a játékosok közül, akiknek legalább 20 kísérletük volt. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya 92,9%-os hatékonysággal értékesítette a büntetőket a Bayernben, ami azt jelenti, hogy 28-ből 26-ot belőtt.

Cristiano Ronaldo 2009-ben igazolt a Real Madridhoz, innentől amíg a csapatnál játszott, minden évben ő volt a házi gólkirály a Bajnokok Ligájában, és az első idényét kivéve a bajnokságban is. Abból is látszik, hogy ez mekkora dolog, hogy a portugál szerződtetését megelőző 4 évben, mindig más rúgta a legtöbb gólt a La Ligában (Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, Raúl, Gonzalo Higuaín).

Kapcsolódó cikkek

A TOP csapatok veszélyes ellenfelei

A TOP labdarúgóklubok legveszélyes ellenfelei

Ezúttal annak néztünk utána, hogy a világ legnagyobb futballcsapatainak a kapujába melyik játékos talált be a legtöbbször.

Érdekességek a világ legjobb csapatairól

Hihetetlen tények a világ legjobb futballcsapatairól

Vannak olyan kevésbé ismert futball statisztikák, amelyeket kevesen tudnak, ezúttal ilyen izgalmas tényeket gyűjtöttünk össze.