A TOP labdarúgóklubok legveszélyes ellenfelei

Ezúttal annak néztünk utána, hogy a világ legnagyobb futballcsapatainak a kapujába melyik játékos talált be a legtöbbször.
A TOP csapatok veszélyes ellenfelei

A Manchester United kapuját Edzin Dzeko vette be a legtöbbször a jelenleg is aktív labdarúgók közül, a bosnyák támadó 11 mérkőzésen szerepelt eddig a Vörös Ördögök ellen, ezalatt pedig 9 gólt is szerzett. Mögötte Mo Salah következik, akinek ráadásul még bőven megvan az esélye, hogy beérje Dzekot. Az egyiptomi labdarúgó 9 összecsapáson 7 gólt jegyzett a manchesteriek ellen.

Az Inter csapata ellen egy korábbi játékosuk szerezte a legtöbb találatot eddig, Zlatan Ibrahimovic több topklubban is megfordult az olasz bajnokságban és 18-szor is megmérkőzött már az Interrel, ezeken a meccseken ráadásul 10 alkalommal a kaput is bevette. A második helyen egy kis lemaradással Edinson Cavani következik 8 találattal.

Ha a nagy rivális Juventus háza táján nézünk körül, akkor szintén a csapat egyik korábbi labdarúgóját találjuk az élen, méghozzá Cristiano Ronaldo személyében, aki szintén 10 góllal vezeti ezt a listát. Érdekesség, hogy mivel a portugál klasszis más csapatban nem futballozott Olaszországban, így természetesen minden gólját a BL-ben lőtt a Juvénak, ehhez pedig csak 7 meccsre volt szüksége.

A PSG-nél újra fennáll az a helyzet, mint ez előbbi két csapatnál, hiszen Neymar található az élen, aki 6 találkozón 7-szer is betalált a párizsiak kapujába a Bajnokok Ligájában. A brazil azonban holtversenyben van a lista élén, Jimmy Briand-al, akinek 30 meccs kellett a 7 gólhoz és Djibril Cissé-vel, aki 14 meccsen szerzett 7 gólt.

A Bayern München a Borussia Dortmund klasszisától, Marco Reustól tarthat leginkább a bajnokságban, aki már 12-szer is bevette a Bajorok hálóját. Mögötte egy újabb Cristiano Ronaldo bravúr következik, hiszen a Juventus mellett a Bayern is félhet, ha ott van a portugál az ellenfél csapatában a Bajnokok Ligájában. Cristiano Ronaldo 8-szor csapott össze eddig a karrierje során a németekkel, ezalatt pedig 9-szer is a kapuba talált.

Természetesen Messi sem maradhat ki egy ilyen listából, ráadásul nem is akármekkora fölénnyel vezeti a Real Madrid ellen legtöbb gólt szerző játékosok listáját. Az argentin 45 meccsen 26 gólt szerzett és 14 gólpasszt osztott ki a Királyiak ellen az eddigi karrierje során. Őt az egyik jó barátja, Luis Suárez követi, aki 19 mérkőzésen 12-szer talált a Real Madrid hálójába.

Messi egyébként nem csak a Real, hanem az Atlétcio Madrid ellen is vezeti ezt a listát, akik ellen 43 meccsen 32 gólt szerzett. Őt pedig Cristiano Ronaldo követi 35 meccsen jegyzett 25 találatával. Az Atleti csapatánál biztosan nagy megnyugvást kelt, hogy már egyikük sem a spanyol bajnokságban játszik.

Kapcsolódó cikkek

A TOP csapatok veszélyes ellenfelei

A TOP labdarúgóklubok legveszélyes ellenfelei

Ezúttal annak néztünk utána, hogy a világ legnagyobb futballcsapatainak a kapujába melyik játékos talált be a legtöbbször.

Érdekességek a világ legjobb csapatairól

Hihetetlen tények a világ legjobb futballcsapatairól

Vannak olyan kevésbé ismert futball statisztikák, amelyeket kevesen tudnak, ezúttal ilyen izgalmas tényeket gyűjtöttünk össze.