Tippek a megfelelő ágynemű kiválasztásához

Az ágyneműn található szálszám nem az egyetlen tényező, amely meghatározza annak minőségét.
Tippek a megfelelő ágynemű kiválasztásához

Ott van még a szálak kérdése is, amelyek hossza, finomsága és erőssége változó. A pamut a legnépszerűbb ágynemű, és jó választás a meleg, kényelmes alváshoz. A pamut emellett nagyon légáteresztő, és segít hűvösen tartani a melegebb hónapokban. A selyem szintén kiváló választás ágyneműnek, mivel puha és fényűző érzés a bőrön.

Az ágynemű kiválasztásakor vegye figyelembe hálószobája általános esztétikáját. Egyes szövések automatikusan mintát visznek ágyneműjébe, mint például a jacquard és a gofri, amelyek más mintákkal és nyomatokkal is keverhetők. Figyelembe kell vennie azonban a darabok mintaméretét, mert a végén túlságosan zsúfoltnak tűnhet. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy a színek mind ugyanabba a csoportba tartozzanak, hogy ne ütközzenek egymással.

Válassza ki a takaró anyagát. A takaró a legszemélyesebb ruhadarab a szobájában, hiszen hideg télen meleget ad. Bár nem olyan meleg, mint egy paplan, enyhe télen még mindig jó választás. A takaró anyaga jelentősen befolyásolja a komfortérzetet. Válasszon magas szálszámú és jó minőségű anyagot, hogy ágyneműje hosszú éveken át kitartson.

Válassza ki a stílusát. Ágyneműje tükrözi stílusérzékét, ezért biztosnak kell lennie abban, hogy illik a személyiségéhez. Egy mamuszos, virágos paplanhuzat nem mutat jól, ha a szobája minimalista kialakítású. Egy minimalista hálószobája mindenképpen letisztultnak fog tűnni, és az ágyneműnek ezt tükröznie kell. Egyszerre kell kényelmesnek és vonzónak lennie.

A szálszám nem feltétlenül jelenti azt, hogy magas minőségű. Bár még mindig fontos tényező, a magas szálszám nem jelent semmit, mert a cégek csalnak azzal, hogy olcsóbb anyagoknál kétszeresen sodort fonalakat használnak. Emellett, ha a ropogós, hűvös érzést kedveli, válassza a 400-as egyszálú perkálból készült lepedőket. Azonban bármilyen anyagtípust választhat, attól függően, hogy milyen preferenciái vannak.

Kapcsolódó cikkek

Kertújító tippek kezdőknek

Kertújító tippek kezdőknek

Nem kell képzett kertésznek lennünk ahhoz, hogy néhány praktika segítségével átalakítsuk az udvart.

A legnépszerűbb kandallótípusok

A legnépszerűbb kandallótípusok

Akár új otthont épít, akár meglévő otthonát korszerűsíti, sokféle kandalló közül választhat.