Tippek a megfelelő ágynemű kiválasztásához

Az ágyneműn található szálszám nem az egyetlen tényező, amely meghatározza annak minőségét.
Tippek a megfelelő ágynemű kiválasztásához

Ott van még a szálak kérdése is, amelyek hossza, finomsága és erőssége változó. A pamut a legnépszerűbb ágynemű, és jó választás a meleg, kényelmes alváshoz. A pamut emellett nagyon légáteresztő, és segít hűvösen tartani a melegebb hónapokban. A selyem szintén kiváló választás ágyneműnek, mivel puha és fényűző érzés a bőrön.

Az ágynemű kiválasztásakor vegye figyelembe hálószobája általános esztétikáját. Egyes szövések automatikusan mintát visznek ágyneműjébe, mint például a jacquard és a gofri, amelyek más mintákkal és nyomatokkal is keverhetők. Figyelembe kell vennie azonban a darabok mintaméretét, mert a végén túlságosan zsúfoltnak tűnhet. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy a színek mind ugyanabba a csoportba tartozzanak, hogy ne ütközzenek egymással.

Válassza ki a takaró anyagát. A takaró a legszemélyesebb ruhadarab a szobájában, hiszen hideg télen meleget ad. Bár nem olyan meleg, mint egy paplan, enyhe télen még mindig jó választás. A takaró anyaga jelentősen befolyásolja a komfortérzetet. Válasszon magas szálszámú és jó minőségű anyagot, hogy ágyneműje hosszú éveken át kitartson.

Válassza ki a stílusát. Ágyneműje tükrözi stílusérzékét, ezért biztosnak kell lennie abban, hogy illik a személyiségéhez. Egy mamuszos, virágos paplanhuzat nem mutat jól, ha a szobája minimalista kialakítású. Egy minimalista hálószobája mindenképpen letisztultnak fog tűnni, és az ágyneműnek ezt tükröznie kell. Egyszerre kell kényelmesnek és vonzónak lennie.

A szálszám nem feltétlenül jelenti azt, hogy magas minőségű. Bár még mindig fontos tényező, a magas szálszám nem jelent semmit, mert a cégek csalnak azzal, hogy olcsóbb anyagoknál kétszeresen sodort fonalakat használnak. Emellett, ha a ropogós, hűvös érzést kedveli, válassza a 400-as egyszálú perkálból készült lepedőket. Azonban bármilyen anyagtípust választhat, attól függően, hogy milyen preferenciái vannak.

Kapcsolódó cikkek

Tippek a megfelelő ágynemű kiválasztásához

Tippek a megfelelő ágynemű kiválasztásához

Az ágyneműn található szálszám nem az egyetlen tényező, amely meghatározza annak minőségét.