Hogyan kell telepíteni egy fürdődézsát?

Telepíthet termoszifon rendszert, vagy használhat betonalapot.
Hogyan kell telepíteni egy fürdődézsát?

A kavicsos alapot egy 50 cm mély gödör kiásásával lehet telepíteni. Feltétlenül töltse fel zúzott kaviccsal, mert így stabilabb és tömörebb lesz. Az alap idővel leülepszik, de lapáttal kiegyenlíthető, amíg a fürdődézsa üres. Választhatja azt is, hogy betonlapot vagy teraszburkolatot használ alapként. Jó alap lesz egy cement- vagy kavicspad is.

A fürdődézsa telepítésének első lépése a fatüzelésű kályha beszerzése. Ez a kályha fogja biztosítani a vizet a pezsgőfürdő számára. Ha merülő kályhát választ, akkor egy közeli víztározóban kell vízhez jutnia. Egy szabványos kerti tömlő kivezetése elegendő. A következő lépés a cső csatlakoztatása a vízmelegítőhöz. A legtöbb fából készült dézsa-berendezéshez kerti tömlőcsatlakozásra van szükség.

A fürdődézsa összeszerelése előtt be kell szereznie a szükséges anyagokat. A dézsa tűzálló tégla aljzatra és ajtóra van szükség a szellőzéshez. A füstkamrába réz tekercset építettek be, és egy elektromos szivattyú keringeti a vizet a tekercsen keresztül. Egy bolti porszívót is használtak, hogy levegőt préseljenek a tűztérbe. Egy jó minőségű rozsdamentes acélból készült tűzhely megfelelő gondozás mellett több évig is eláll, de soha ne használja gyenge minőségű fával.

A fürdődézsa kiváló módja a szabadtéri tér hangulatának javítására. Az új kád telepítése előtt mindenképpen szabadítson fel egy vízszintes területet. A vízszintes terület ideális a felállításhoz. Lehetőleg a terület legyen vízszintes és akadálymentes. Ráadásul a vízszintes talajon a dézsa súlya is jobban fog állni, mivel teljes kapacitással akár 1500 kg-ot is nyomhat.

A fürdődézsa különböző anyagokból készül. Kétféle dézsa rendszerrel működtethető. Ideális esetben a dézsának elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a vizet szivárgás nélkül tudja tartani. Ezenkívül elég masszívnak és tartósnak kell lennie ahhoz, hogy megtartsa a vizet, és képes legyen elviselni az állandó használatot. Jó ötlet, ha szakemberrel konzultál, mielőtt megpróbálja telepíteni a fából készült dézsát.

Ha fürdődézsát szeretne telepíteni, akkor vegye figyelembe a kémény helyét. A kémény a dézsa szíve. Nem szabad gyúlékony anyagok, például falak vagy beton közelében elhelyezni. Ha mégis, akkor kéményt kell felszerelni. Ha gázfűtést tervez, fontos, hogy gázvezetéket szereltessen fel.

Szerző: Skandimánia

Kapcsolódó cikkek

Kertújító tippek kezdőknek

Kertújító tippek kezdőknek

Nem kell képzett kertésznek lennünk ahhoz, hogy néhány praktika segítségével átalakítsuk az udvart.

5 lépés a fenntartható lakberendezéshez

5 lépés a fenntartható lakberendezéshez

Környezetbarát otthonra vágysz a benti terek kapcsán is?

Hogyan ismerhetjük fel a kiváló vízszerelő szakembert?

Hogyan ismerhetjük fel a kiváló vízszerelő szakembert?

A vízszerelőnek illik garanciát is vállalni.