Hogyan kell telepíteni egy fürdődézsát?

Telepíthet termoszifon rendszert, vagy használhat betonalapot.
Hogyan kell telepíteni egy fürdődézsát?

A kavicsos alapot egy 50 cm mély gödör kiásásával lehet telepíteni. Feltétlenül töltse fel zúzott kaviccsal, mert így stabilabb és tömörebb lesz. Az alap idővel leülepszik, de lapáttal kiegyenlíthető, amíg a fürdődézsa üres. Választhatja azt is, hogy betonlapot vagy teraszburkolatot használ alapként. Jó alap lesz egy cement- vagy kavicspad is.

A fürdődézsa telepítésének első lépése a fatüzelésű kályha beszerzése. Ez a kályha fogja biztosítani a vizet a pezsgőfürdő számára. Ha merülő kályhát választ, akkor egy közeli víztározóban kell vízhez jutnia. Egy szabványos kerti tömlő kivezetése elegendő. A következő lépés a cső csatlakoztatása a vízmelegítőhöz. A legtöbb fából készült dézsa-berendezéshez kerti tömlőcsatlakozásra van szükség.

A fürdődézsa összeszerelése előtt be kell szereznie a szükséges anyagokat. A dézsa tűzálló tégla aljzatra és ajtóra van szükség a szellőzéshez. A füstkamrába réz tekercset építettek be, és egy elektromos szivattyú keringeti a vizet a tekercsen keresztül. Egy bolti porszívót is használtak, hogy levegőt préseljenek a tűztérbe. Egy jó minőségű rozsdamentes acélból készült tűzhely megfelelő gondozás mellett több évig is eláll, de soha ne használja gyenge minőségű fával.

A fürdődézsa kiváló módja a szabadtéri tér hangulatának javítására. Az új kád telepítése előtt mindenképpen szabadítson fel egy vízszintes területet. A vízszintes terület ideális a felállításhoz. Lehetőleg a terület legyen vízszintes és akadálymentes. Ráadásul a vízszintes talajon a dézsa súlya is jobban fog állni, mivel teljes kapacitással akár 1500 kg-ot is nyomhat.

A fürdődézsa különböző anyagokból készül. Kétféle dézsa rendszerrel működtethető. Ideális esetben a dézsának elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a vizet szivárgás nélkül tudja tartani. Ezenkívül elég masszívnak és tartósnak kell lennie ahhoz, hogy megtartsa a vizet, és képes legyen elviselni az állandó használatot. Jó ötlet, ha szakemberrel konzultál, mielőtt megpróbálja telepíteni a fából készült dézsát.

Ha fürdődézsát szeretne telepíteni, akkor vegye figyelembe a kémény helyét. A kémény a dézsa szíve. Nem szabad gyúlékony anyagok, például falak vagy beton közelében elhelyezni. Ha mégis, akkor kéményt kell felszerelni. Ha gázfűtést tervez, fontos, hogy gázvezetéket szereltessen fel.

Szerző: Skandimánia

Kapcsolódó cikkek

Homlokzati hőszigetelő rendszerek, és amit tudni érdemes róluk

Homlokzati hőszigetelő rendszerek, és amit tudni érdemes róluk

Az építkezés előtt állók számára valószínűleg nem csengenek ismeretlenül az olyan kifejezések, mint a kőzetgyapot, a grafitos hőszigetelő rendszer, vagy az EPS.

Modern fali design tippek a hálószobában

Modern fali design tippek a hálószobában

Ha modern faldizájnt keres a hálószobájába, valószínűleg találkozott már híres emberek idézeteivel vagy festményeivel.

Kertújító tippek kezdőknek

Kertújító tippek kezdőknek

Nem kell képzett kertésznek lennünk ahhoz, hogy néhány praktika segítségével átalakítsuk az udvart.