Kíméletes alkoholos italok kezdőknek

Az alkoholos italok világában elmerülve bizonyára feltűnt már, hogy a fogyasztási szokások igen széles skálán mozoghatnak, nem csak mennyiségi, hanem minőségi vonalon is. Így magától értetődik az is, hogy egy kezdő számára más ital lehet jó választás, mint egy már edzett ember számára. Éppen ezért az alábbiakban pár kategóriába összeszedtük azokat a kíméletes alkoholos italokat kezdőknek, melyeket érdemes kipróbálni.
Kíméletes alkoholos italok kezdőknek

Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe!

Alacsony alkoholtartalmú italok

Természetesen alkohol tartalmú italok esetében az elsődleges szempont az lehet a kezdők számára, hogy az alacsonyabb alkoholtartalmú italokkal próbálkozzunk. Ezen a téren természetesen a sörök, borok, ciderek között érdemes kutakodnunk.

Utóbbi kifejezetten ajánlott lehet kezdők számára, hiszen az alkoholos íz alig érezhető benne, de emiatt azért csínján is kell bánni vele, nehogy véletlenül túlzásba vigyük a 2-3 pohár után. Ugyanis ezek az italok is jellemzően 4-5%-os alkoholtartalommal bírnak, ami egy kezdő italfogyasztóra jobban hathat.

Szénsavmentes alkoholos italok

Sokaknak a szénsavval van problémája italfogyasztás során. Ilyen esetekben a sörök és a pezsgők alapból kiesnek, de a ciderek is a szénsavval dúsított vonalat képviselik. Aki nincs kibékülve a buborékos italokkal, azoknak kezdésként pár édes, illetve száraz bort érdemes kipróbálni, majd érdemes lehet próbálkozni a kicsit magasabb alkoholtartalmú italokkal is.

Kalóriaszegény italok

Bizonyára sokaknak adódhat problémája abból is, hogy nem szeretik a túl édes, cukrozott italokat. Számukra a ciderek, illetve az édes borok, illetve a sörök sem ideálisak. Az alábbi pár italt azonban érdemes lehet megkóstolni, ám tartsuk szem előtt, hogy ezek magasabb alkoholtartalmúak, de éppen emiatt hozzáadott cukrot sem tartalmaznak.

Whiskey

A whisky árpából, búzából, kukoricából és rozsból készül. Egy átlagos whisky alkoholtartalma nagyjából 40%-ra tehető, ami mellett cukrot és szénhidrátot nem tartalmaz. Emiatt azok számára akik diétáznak ideális és egyben stílusos megoldás lehet.

Vodka

A vodka alkoholtartalom terén hasonlít a whiskyre, fogyasztás terén viszont ügyeljünk arra, hogy ne az ízesített verziókat fogyasszuk, mert azokba rengeteg cukor kerül a hozzáadott szirup által.

Rum

A rumból létezik fehér, sötét, fűszeres és érlelt verzió is egyaránt. A rumok nagyjából 35%-os alkohol tartalommal bírnak és a whiskyhez hasonlóan cukrot nem adnak hozzá. Az alapanyag cukortartalma miatt azonban nem cukormentes, tehát érdemes mértékkel fogyasztani a rumos italokat.

Gin

A gin egy különleges, borókabogyóval ízesített szeszesital. Magában fogyasztva kifejezetten markáns ízvilággal bír, de ha hozzáadunk egy kis light tonik webshopból vásárolva, akkor máris egy kezdők számára is fogyasztható, kissé koktélos italt kóstolhatunk meg, amit díszíthetünk citrommal, naranccsal, a határ a csillagos ég e téren.

Összegezve

A kezdők számára tehát több szempont szerint is megtalálhatjuk az ideális italt. Azonban az első kóstoláshoz, de kezdésként mindenképp egy enyhébb alkohol tartalmú, kevésbé markáns italt érdemes választani, majd utána megtapasztalni a többi ital ízét is.

Kapcsolódó cikkek

Kíméletes alkoholos italok kezdőknek

Kíméletes alkoholos italok kezdőknek

Összegyűjtöttünk néhány kíméletes alkoholos italt kezdőknek, amikkel érdemes lehet elsőként megismerkedni, ha újak lennénk italozás terén.

Torma, a természetes antibiotikum - Hogyan segíthet a torma az immunrendszer erősítésében?

Torma, a természetes antibiotikum - Hogyan segíthet a torma az immunrendszer erősítésében?

A torma nem csak egy ízletes kiegészítője a konyhának, hanem egy hatalmas egészségügyi előnyökkel bíró zöldség is, amelyet gyakran neveznek a természet antibiotikumának.

A legújabb koktélos eszközök, amelyek minden mixer álmát valóra váltják

A legújabb koktélos eszközök, amelyek minden mixer álmát valóra váltják

Ki ne szeretné az isteni és frissítő koktélokat? Legyen szó alkoholos vagy éppen mentes változatokról, a legtöbbünknek van valamilyen kedvenc keveréke, amit télen és nyáron is szívesen fogyaszt.