Frézer használata, A-tól Z-ig

A frézer használatának ismerete minden pedikűrös szakembernek kötelező, ugyanis gyakorta használt eszköz egy-egy kezelés során. Cikkünkben igyekszünk minden olyan fontos dologra kitérni, amely a frézer használatához kötődik. Tarts velünk!
Frézer használata, A-tól Z-ig

Mi az a frézer?

A frézer tulajdonképpen nem más, mint egy pedikűrös szakemberek által használt, csiszológépre szerelhető fej. A csiszológép önmagában nem ér sokat, ugyanis fej nélkül nem kezelhetünk vele egy lábat sem, azonban a megfelelő frézer felhelyezésével már egészen sokrétű kezeléseket lehet adni.

Rendkívül sokféle frézer létezik, ugyanis minden fej másra való, így egy megfelelő képzettséggel rendelkező pedikűrösnek tudnia kell azt, hogy az adott helyzetben melyik frézert kell kiválasztania. Ez a tudás elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban minőségi és szép munkát tudjanak nyújtani a vendégnek, így sokan pedikűrös továbbképzésen vesznek részt, hogy tökéletesíthessék tudásukat.

Frézer használata - erre jó

A frézer használata remek lehetőség minden pedikűrösnek, ugyanis gépi pedikűr alkalmazásával sokféle tevékenység végezhető el, amely különben manuális eszközök használatát igényelné. Mindehhez csupán a megfelelő frézerekre és gépre van szükség, és természetesen a megfelelő tudásra.

A megfelelő frézer a pedikűr során leradírozza az elhalt bőrréteget, amelynek köszönhetően a kezelés után selymes és puha lábakat kapunk. Erre a tevékenységre mi leginkább a gyémánt frézereket ajánljuk, amely bármely bőrtípussal kíméletes, így egy páciensnek sem okoz kellemetlenséget. A gyémánt fej emellett a körmök kezelésére is alkalmas.

Fontos, hogy mielőtt használnánk a kiválasztott frézert, vizsgáljuk meg, hogy egészen biztosan használhatóak-e a mi gépünkkel, ugyanis a túl nagy átmérő vagy súlyú frézer lehetséges, hogy gondot fog okozni a gépünk motorjának és tönkreteszi azt.

Frézer tisztítása, tárolása

A frézer használata után fontos, hogy minden esetben fertőtlenítsük azt, mielőtt másik vendégen alkalmazzuk. Ezt ajánlott rögtön használat után megtenni. Először egy kisebb kefe segítségével el kell távolítani a frézerről a bőr és körömmaradványokat, majd fertőtlenítő folyadékba vagy uv sterilizálóba tenni.

A frézer tárolására általában kapható külön tároló, amelyben ha rendet tartunk, pillanatok alatt megtalálható a szükséges frézer. Használatkor és rendrakásból azonban figyeljünk, hogy ne ejtsük le őket, ugyanis könnyen sérülhetnek úgy, hogy azt nem is feltétlenül vesszük azt észre.

A frézer használata tehát minden pedikűrös munkáját megkönnyíti, ugyanis sok manuális elemet is kiválthat úgy, hogy csupán egy csiszológépre és a megfelelő frézerekre, valamint a megfelelő tudásra van szüksége. Természetesen a frézer nem csupán pedikűrhöz, hanem manikűrhöz is alkalmazható, sőt, műkörmösök is gyakran használják.

Kapcsolódó cikkek

Ezekben segít a futás a szervezetünknek

4 dolog, amiben segít a futás

A rendszeres futásnak kiemelt szerepe van az egészségünk megőrzésében. Mutatjuk, hogy miért is olyan hasznos.

Agresszív gyerekek

Mikor a legagresszívebbek a gyerekek?

A Montreal Egyetem kutatóinak vizsgálata megállapította, hogy nem minden gyereknél csökken a kora gyerekkori agresszivitás.

Svájci temetőautomata

A temetőnél elhelyezett gyászautomata kegyeletsértő

Svájcban, a zürichi Sihlfeld-temető előtt nemrégiben egy gyászautomatát helyeztek el. Nem mindenkinek nyerte el a tetszését.