Az osztrákok elutasítják, a törökök ellenzik a homoszexualitást

Ilyen származású szomszédokat nem kívánnak maguk mellé az emberek.
Nem kívánt szomszédok

Minden tizedik osztrák nem akar homoszexuális szomszédot maga mellé. Éppen annyira nem kívánják őket szomszédnak, mint a zsidókat. Ez a parlament által végzett antiszemitizmus-vizsgálat részletes elemzésének eredménye. Azt vizsgálták, hogy a különböző népcsoportokhoz tartozó emberek szomszédként mennyire zavarók. Az afgánok 42%-kal a cigányok (38 %) előtt vannak. 33% egyáltalán nem akar fekete afrikai szomszédot, szíriait vagy törököt, mellesleg 5% németet sem akar.

Az Ifes és a Demox közvélemény-kutatói külön vizsgálták a török és arab nyelvű lakosokat. Eredmény: a török nyelvűeknek közel a negyede nem akar homoszexuális szomszédot, az arab nyelvűeknek pedig több mint a harmada. Utóbbiaknak a 19%-a idegenkedik a zsidó szomszédoktól, a török nyelvűeknek viszont csak a 13%-a. Ausztriában a török nyelvűek öt százaléka osztrákok (!) mellett sem akar lakni. Az arab nyelvűeknél ez az elutasítás még erősebb (7%). 11%-uk pedig török szomszédra sem vágyik.

Nem kívánt szomszédok a teljes ausztriai lakosságban:

Nem kívánt szomszédok Ausztria török nyelvű lakosságában:

Nem kívánt szomszédok az arab nyelvű lakosságban

Kapcsolódó cikkek

Agresszív gyerekek

Mikor a legagresszívebbek a gyerekek?

A Montreal Egyetem kutatóinak vizsgálata megállapította, hogy nem minden gyereknél csökken a kora gyerekkori agresszivitás.

A festészet ereje

A művészet ereje

Egyre többen választják a festést, mint a kreativitás egyik remek formáját.

Shmile jelentése

Shmile

Az Instagramon egyre több sztár csukott szemmel szerepel a fotóin, mert ma ez a divat. Neve is van: shmile.