Ápoltság 7 lépésben

A mindennapos tisztálkodási rutin nagyon fontos, de ahogy öregszünk – érvényes ez a férfiakra és a nőkre egyaránt – úgy egyre több szokást szükséges beiktatni, hogy mindig ápoltak, frissek és üdék maradjunk.
Ápoltság 7 lépésben

A mindennapos tisztálkodási rutin nagyon fontos, de ahogy öregszünk – érvényes ez a férfiakra és a nőkre egyaránt – úgy egyre több szokást szükséges beiktatni, hogy mindig ápoltak, frissek és üdék maradjunk. A következő cikk a hölgyeket célozza ugyan, de a férfiak is informálódhatnak azzal kapcsolatban, hogy milyen lépések szükségesek az ápolt megjelenéshez.

A szépség és az ápoltság összhangja

A szépség belülről fakad, azonban nem elégedhetünk meg azzal, hogy a lelkünk rendben van, a testünkkel is törődni szükséges. Minél idősebbek vagyunk, annál több mindent szükséges beiktatni a napi rutinunkba.

A haj, a nő egyik ékessége

A hajunk, akár rövid, vagy hosszú, kellő gondoskodást igényel. Nem elég csak megmosni, ápolni is szükséges. Havonta érdemes egy frissítő vágást beiktatni. A napi rutin sorába tartozik a mindennapos hajkefélés, amelyet először lehajtott fejjel a tarkótól elindulva érdemes megtenni, majd felállva, a hajtövektől a hajvégek irányába szükséges fésülködni. A haj tisztán tartásához érdemes természetes sampont használni, de a haj ápolása nem merül ki ennyiben, hiszen hidratálni és táplálni is szükséges.

Hajfestés az ősz haj elfedésére

Fiatalabb korban nem sok teendő adódik a hajunkkal, hiszen ilyenkor még a saját színében pompázik és ragyogóan fényes. Az életkor előrehaladtával azonban egyre több ősz hajszál vegyül a természetes színű hajszálak közé. Ilyenkor előkerülnek a hajfestékek. Manapság egyre több nő teszi le a voksát a természetes, növényi alapú hajfestékek mellett, ami igazán dicséretes, hiszen nem csak önmagukat, hanem a környezetüket is óvják. Akármilyen hajfesték mellett is döntenek a hölgyek, éveket fiatalíthatnak a megjelenésükön, amennyiben odafigyelnek az ősz hajszálak elrejtésére.

A bőrápolás elkerülhetetlen

Minden életkorban fontos a megfelelő bőrápolás, sőt időnként kozmetikai kezeléseket is igénybe kell ahhoz venni, hogy a bőrünk a lehető legtöbb gondoskodást kapja meg. A napi bőrápolási rutinhoz tartozik az alapos arctisztítás és a hidratálás. Hetente egy-két alkalommal a bőrradírozást és az arcpakolást is iktassuk be, hiszen a bőr rendkívül hálás lesz a különféle tápláló és hidratáló pakolásokért.

A test kényeztetése

A testünk kényeztetése is fontos. Ennek érdekében a hagyományos fürdőzés mellett alkalmazhatunk hideg-meleg vizes váltózuhanyt, de a bőrradírozásról és a hidratálásról sem szabad elfeledkeznünk. Mint ahogyan az arcápolás esetében, úgy a testápolásnál is lényeges, hogy mindig a bőrtípusuknak megfelelő terméket használjuk.

A fogak ápolása

A fogainkról sem szabad elfeledkeznünk. Ahhoz, hogy sokáig szép legyen a mosolyunk, fontos, hogy napi több alkalommal fogat mossunk, szájvizet és fogselymet használjunk, és a rendszeres fogorvosi vizsgálatról sem szabad elfeledkeznünk. A fogaknak vitaminokra és ásványi anyagokra is szükségük van, ezt a megfelelő tápanyagokkal tudjuk biztosítani.

A manikűr és a pedikűr

A nők szeretik, ha a körmük is ápolt. A manikűr és a pedikűr is legyen rendszeres, akár saját magunk gondoskodunk körmeink ápoltságáról, akár szakemberre bízzuk azt. A köröm rendszerese tisztításán és vágásán túl a hölgyek szeretnek körömlakkot is használni. A köröm ápolásához, festéséhez, építéséhez és dekorálásához nagyon hasznos kellékekre lelhetsz, amennyiben egy webshopban barangolsz. Válogass kedvedre és élvezd ezt a sokféle, színes, nőknek és férfiaknak is örömet adó terméket.

Kapcsolódó cikkek

Ezekben segít a futás a szervezetünknek

4 dolog, amiben segít a futás

A rendszeres futásnak kiemelt szerepe van az egészségünk megőrzésében. Mutatjuk, hogy miért is olyan hasznos.

Így támogasd az állatokat

6 dolog, amit te is megtehetsz az állatok védelme érdekében

Mivel védheted az állatokat? A cikkben ehhez adunk remek tippeket.

Veszélyes elemek, akkumulátor robbanás - halálos is lehet

Halált okozott egy felrobbant akkutöltő

Egy akkumulátortöltő szilánkjai okoztak balesetet. Egy németországi cég irodájában történt a tragikus szerencsétlenség.