5 tipp kutyatulajdonosoknak

Legyél következetes és határozott a szabályokkal.
5 tipp kutyatulajdonosoknak

Ha szereted a kutyádat, de aggódsz a viselkedése miatt, íme 5 tipp kutyatulajdonosoknak a Nagyon Állat Shop jóvoltából, hogy biztonságban tudd szőrös barátodat. Kutyád frusztráltnak fogja érezni magát, ha túl gyakran változtatod meg a szabályokat. Ha következetesen ugyanazt a parancsot használja, az segíteni fog neki abban, hogy szavait összekapcsolja azzal a viselkedéssel, amit szeretne, hogy tanúsítson. Ha meg akarod akadályozni, hogy kutyád bajba kerüljön, használj pozitív megerősítést. Ne felejtsen el azonban kedves lenni a kutyájához. Valószínűleg rosszalkodni fog, ha megérzi a félelmedet.

Kerülje, hogy kutyája emberekre ugorjon. Egyes kutyák barátságosak lehetnek, de még mindig vannak félelmi hajlamaik. Ilyen esetekben tartsa a távolságot. Próbálja meg visszatartani a kutyáját, és magyarázza el neki, hogy a kutyája fél az emberektől. Megpróbálhatja jutalomfalatokat is használni, hogy a kutya túllépjen a jelenlétén. Ha kutyája félénk vagy félénk idegenek közelében, érdemes megvárni, amíg a kutya jól érzi magát, és nagyobb biztonságban érzi magát.

Győződjön meg róla, hogy kutyája sok mozgást kap. Az unatkozó kutya destruktív és boldogtalan lesz. Ha nem tudod gyakran kivinni a kutyádat játszani, keress egy szép kempinget. Az is biztonságosabb lesz, ha beszerzel kutyádnak egy biztonsági övet, ha magaddal viszed az útra. Ne feledje, hogy a kutyával való utazás során is tartsa be a rendszeres étrendet. Ez segít abban, hogy szőrös barátja boldog és egészséges maradjon.

Ha golden retriever vagy labrador retriever a tulajdonosa, bundás barátjának sok mozgást kell biztosítania. Ezek a fajták sok testmozgást igényelnek, és nagy szabadtéri területre van szükségük a gyakorláshoz. Ha nincs elég hely a testmozgáshoz, érdemes lehet helyette egy kölyökkutya örökbefogadását fontolóra venni. Megéri a fáradságot és az időt! Ha szereted a kutyádat, ez az 5 tipp kutyatartóknak segít abban, hogy egészséges és boldog maradjon.

Ha lakásban él, naponta menjen ki a kutyájával a szabadba. Sok kutya nem szereti a lakásban élést, de ez elengedhetetlen az egészségük szempontjából. A séta remek módja annak, hogy kutyája aktív maradjon, miközben friss levegőt és napfényt kap. Győződjön meg róla, hogy rendszeresen sétálni és játszani viszik, és éjszaka sokkal jobban fog aludni. Több időt tud majd a családjával és a barátaival tölteni.

Legyen türelmes új háziállatával. Időbe telik, amíg kötődni fog az új kutyához, ezért legyen türelmes. Adjon neki elegendő időt, hogy alkalmazkodjon az új környezethez. A következő lépés az, hogy bemutassa őt más embereknek. Először mutassa be a kutyát a családjának és a barátainak. Fontos, hogy a kutyája hozzászokjon az emberekhez, mielőtt másokkal találkozik, mert ez túlságosan stresszes lehet számára. Ha nincs hozzászokva a környezethez, megzavarhatja a zaj és a káosz.

Kapcsolódó cikkek

Trükkök lájkszerzésre

Az influencerek arcátlan trükkjei

A cikkből megtudhatod, hogy milyen trükkök is léteznek a lájkszerzésre, például az Instagramon.

Így támogasd az állatokat

6 dolog, amit te is megtehetsz az állatok védelme érdekében

Mivel védheted az állatokat? A cikkben ehhez adunk remek tippeket.

Svájci temetőautomata

A temetőnél elhelyezett gyászautomata kegyeletsértő

Svájcban, a zürichi Sihlfeld-temető előtt nemrégiben egy gyászautomatát helyeztek el. Nem mindenkinek nyerte el a tetszését.