Itt a Coca-Cola nagy dobása aminek minden whisky rajongó örülni fog

Hamarosan piacra dobja a Coca-Cola első Signature Mixers-sorozatát, ami egy olyan újítás, ami eddig nem volt elérhető a piacon.
Signature Mixers: a Coca-cola új alkoholba keverhető ízesítései

A Signature Mixers egy olyan új üdítő-termékcsalád lesz, ami szuperül keverhető prémium szeszesitalokkal, legfőképpen a whiskykkel. A whisky mellé adagolható sorozat összesen négyféle ízben lesz elérhető: a Smoky Notes, a Spicy Notes, a Herbal Notes és a Woody Notes az égetett szeszek mellé keverve különleges italokat eredményez majd. 

Ráadásul a Coca-Cola nem bízta a véletlenre az ízek megalkotását. Valami olyasmit szerettek volna, amit a bárokban ugyanúgy előszeretettel használnak majd a mixerek, mint az otthon bulit vagy kerti partit adó magánemberek. A négy íz megalkotásához a kólacég a világ legjobb mixológusait kérte fel, akiknek az volt a feladatok, hogy a több száz hagyományos alapanyagból kísérletezzék ki az új ízeket. 

És hogy milyenek lettek az ízek? 

Coca-Cola Signature Mixers Smoky Notes változatát Max Venning keverte ki. A végeredmény egy intenzív aromás keverék lett füstös hatásokkal, ami jól illik a fűszeres rumokra és prémium whiskyk árnyalásához. Az ízben megtalálható szárított gyümölcsök aromája, de a borostyán és a perui balzsam füstössége is. 

A Spicy Notes Adriana Chína és Pippa Guy nevéhez fűződik. Ők egy igazi tüzes befejezést terveztek a kis palacba. A citrusos frissesség közé jól keveredik a gyömbér, a fűszeres jalapeno, az illatos rozmaring és az aromás jázmin. 

A Herbal Notes Antonio Naranjohoz fűződik, aki a gyógynövényekre tette le a vokság. A kellemesen virágos és friss ízben megtalálható a citromfű frissítő jellege, a kapormagok, és a mogyoró földes íze. Ez a keverék jól illik a borostyán színű whiskyk mellé, és a legtöbb rummal is tökéletes párost alkot. 

A Woody Notes íz megalkotója Alex Lawrence volt, aki a földes pacsulit, a yuzu citromos ízét, az aromás bazsalikom finom keverékéből alkotta meg ezt az ízt. Ez a meleg és frissítő végeredmény a gold rumok és a füstös fás whiskyk mellé adják meg a tökéletes kontrasztot. 

A 4 féle ízesítés olyan Hutchinson üvegpalackokban kerülnek majd a boltokba, amelyeket a Coca-Cola első italainál használt 1894-ben. Arról sajnos még nincs információnk, hogy Magyarországon mikor lesz kapható a Signature Mixers sorozat. 

Kapcsolódó cikkek

5 tipp kutyatulajdonosoknak

5 tipp kutyatulajdonosoknak

Legyél következetes és határozott a szabályokkal.

Agresszív gyerekek

Mikor a legagresszívebbek a gyerekek?

A Montreal Egyetem kutatóinak vizsgálata megállapította, hogy nem minden gyereknél csökken a kora gyerekkori agresszivitás.

Veszélyes elemek, akkumulátor robbanás - halálos is lehet

Halált okozott egy felrobbant akkutöltő

Egy akkumulátortöltő szilánkjai okoztak balesetet. Egy németországi cég irodájában történt a tragikus szerencsétlenség.