Anyagi kérdések kisbabás családokban

Egy új család talán egyik legnagyobb dilemmája egy anyagi egyensúly kialakítása.
Anyagi kérdések kisbabás családokban

Egy új család talán egyik legnagyobb dilemmája egy anyagi egyensúly kialakítása. Nehéz lehet meghúzni a vonalakat, vagy csak megbecsüli a költségeket, hisz a szülők nagy többsége nincs tisztában teljesen azokkal a dolgokkal, amik feltétlen szükségesek lesznek, és azokkal, amik csak porfogóként fognak funkcionálni. Összetett kérdés ez, amihez nem szégyen segítséget kérni. A támogatás kérésére adódik az első lehetőség a szülők és a család, valamint a kisbabás barátok személyében. Ezután következhet az Internet és a milliónyi megjegyzés, hozzászólás az egyes termékek alatt, ajánlások és oktató videók.

Ezekbe a kérdésekbe csak belegondolni is nehéz lehet, így fontos megjegyezni, hogy minden szülő, család más utat választ. Fontos tudni, hogy nincs tökéletes szülő, vagy tökéletes szülői módszer, de a szívből jövő szeretet és próbálkozás jelenti magát a tökéletes megoldást.

Nézzünk át néhány anyagi szempontból fontos kérdést egy kismama életében!

Vásárlás

A két legkézenfekvőbb lehetőség a bevásárlásra az Internet vagy a nagy bevásárlóközpontok. Előbbinek előnye, hogy időtakarékosabb, valamint akár 75%-ot is spórolhatunk vásárlásaink során. Ezen kívül talán elkerülhetjük a „túlvásárlást” is, hisz, ha valamit szeretnénk visszatenni nem kell több száz métert sétálnunk, hogy megtaláljuk a megfelelő polcot. Ettől függetlenül a napi/heti/havi rutin részévé váló bevásárlások, igazi kikapcsolódások lehetnek mindenkinek.

Új ingerek érhetik a kisbabát, az anyuka is kicsit kitekinthet a napi rutinból, és mindketten együtt élvezhetik az érdekes üzleteket. Viszont ilyen esetekben ott a lehetőség a felesleges dolgok megvételére, hisz nincs akkora összpontosítás, inkább egy kirándulás ez, mint házimunka, csakis csak bevásárlás. Talán egy vásárló lista, vagy egy költségtáblázat nagy segítség tud lenni, így az élőben történő bevásárlások során se folyik el a pénz olyan könnyen. Az előbb említett módszerek vegyíthetőek is, és minden anyukának, szülőnek, családnak magának kell megtalálnia helyes utat, az egyensúlyt.

Babváró bulik, havi összegzések

Manapság nagyon elterjedt babváró bulikat tartani, ahol sütik és koktélok társaságában az egész család megosztja eddigi tapasztalatait és tanácsait. Fontos, hogy ilyen estekben nem vesszük el fejünket, és talán jobb, ha csak elsőre leírjuk a dolgokat, majd később kiértékeljük az ötletek hasznosságát.

Nem szabad engedni a nyomásnak és megvenni mind a kétszáz kisruhát előre, fontosabb ebben az időszakban nem csak a szívünkre, de az eszünkre is hallgatni. Továbbá a bulik során sok olyan ajándékot is kaphatnak a szülők, amikkel jelentős összegeket spórolhatnak.

Másik jelentő segítség a vásárló lista mellett, egy havi költségvetés vezetése. Itt leírhatjuk az árakat, mennyiségeket és akár jegyeztet is készíthetünk mennyire vált be egy termék, vagy szolgáltatás. Ha valami új dolgot szeretnénk venni, elsőnek is szerezzünk róla információt, majd becsüljük meg körülbelül mennyivel növelheti ez a havi vásárlási költséget, és próbáljuk ennek megfelelően játszani a számokkal.

Még több baba-mama cikk itt!

Kapcsolódó cikkek

Minden kislány álma a Reborn baba

Minden kislány álma a Reborn baba

Minden kislány álma a Reborn baba

3 óvodai ágynemű különleges mintával

3 óvodai ágynemű különleges mintával

Ovis ágyneműre van szükséged? Akkor ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár olyan figurás és mintás darabot, amivel garantált lesz a siker!

Anyagi kérdések kisbabás családokban

Anyagi kérdések kisbabás családokban

Egy új család talán egyik legnagyobb dilemmája az anyagi egyensúly kialakítása.