Minden kislány álma a Reborn baba

A kislányok többsége imád babázni. Ez egy olyan tevékenység, amely nem csupán készségeket és képességeket fejleszt, de az utánzás útján a gyermek megtanulja, hogyan kell bánni egy csecsemővel, egy kisgyermekkel. Olyan alapvető feladatokat sajátít el, mint ringatás, etetés, fürdetés. Ezek a cselekedetek nem csak bevésődnek a gyermeknél, de megtanítják a felelősségre, a türelemre és az empátiára is. A gyermeknevelés első lépéseinek megtanulása már gyermekkorban elkezdődik. A folyamat akkor válik nagyobb élménnyé, ha a gyermek ezeket a lépéseket egy élethű babával, egy Reborn babával teheti meg.
Minden kislány álma a Reborn baba

A Reborn babák népszerűek a gyűjtők és a kislányok körében is

A Reborn, azaz az élethű babák gyártása az 1990-es évek elején kezdődött el. Először csak a gyűjtők számára akartak kedveskedni ezekkel a babákkal, aztán a gyártók azzal szembesültek, hogy ezek a játékok a kisgyerekek körében is egyre népszerűbbek. Nem véletlenül. Csak a kezünkbe kell venni egy ilyen babát és még egy olyan emberből is mélyről fakadó érzelmeket váltanak ki, akik alapvetően soha nem vonzódtak az ilyesfajta játékokhoz. Egy-egy élethű baba, bárkit pillanatok alatt levesz a lábáról.

Minden Reborn baba puha szövettesttel rendelkezik, a fejük és a végtagjaik is puha szilikonból készültek. A nem csecsemő babáknak, könnyen fésülhető és puha tapintású a hajuk, realisztikus a szemük és valódi szempillájuk van. A kézzel készített, valósághű babákra nagyon könnyen találhatunk babaruhákat és még egy babakocsiban is elférnek, így a kislányunk még a kirándulásokra, nyaralásokra is magával viheti a kis kedvencét.

A kislányoknak nem csak az élethű babák a kedvenceik, azaz nem csak a gyereknevelés rejtelmeibe szeretnek bepillantást nyerni, hanem az édesanyjukat akkor is előszeretettel utánozzák, ha ő éppen a lakásban tevékenykedik. A gyermek, utánzás útján nagyon sok mindent megtanul. Ennek egyik legfontosabb eszköze lehet egy-egy babház. Egy ilyen babaházban ugyan nem fér el egy élethű baba, de a Barbie méretű babákkal is tökéletesen lehet imitálni azokat a cselekményeket, amelyeket a felnőttek is végeznek a lakásban.

A babaházak sokszínűségét bizonyítja, hogy a tervezők kisebb gyermekek és nagyobb lányok számára is megálmodtak ilyen játékokat. Egy kisebb gyerek számára ideális egy egyszerűbb babaház, míg egy nagyobb kislány egy összetettebb babaháznak örülhet igazán. Ezek a babaházak – Barbie, KidKraft – úgy készültek, hogy a babákhoz, azok tartozékaihoz és a babával játszó gyermek kezéhez igazodjanak. A játékkonyha lehetőséget ad arra, hogy a gyermek, a konyhai tevékenységekkel ismerkedjen és ezzel a főzés és sütés iránti szeretet is kialakul benne.

Kapcsolódó cikkek

3 óvodai ágynemű különleges mintával

3 óvodai ágynemű különleges mintával

Ovis ágyneműre van szükséged? Akkor ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár olyan figurás és mintás darabot, amivel garantált lesz a siker!

A legjobb játékok 6 éveseknek

A legjobb játékok 6 éveseknek

Amikor gyermeke neveléséről van szó, számos különböző játék áll rendelkezésre, az oktatójátékoktól a gyakorlati projektekig.

Minden kislány álma a Reborn baba

Minden kislány álma a Reborn baba

Minden kislány álma a Reborn baba