A legjobb szövet kiválasztása fürdőruhákhoz

A fürdőruha legjobb anyagának kiválasztásakor több tényezőt is figyelembe kell vennie.
A legjobb szövet kiválasztása fürdőruhákhoz

A fürdőruha anyagának tartósnak és rugalmasnak kell lennie, hogy ellenálljon az uszoda durva vegyi anyagainak és az UV-sugaraknak. A nejlon a fürdőruhák általánosan használt anyaga. A nejlon kiválóan nyúlik és nedvességelvezető tulajdonságokkal rendelkezik, így ideális fürdőruhákhoz. A nejlon poliamid néven is ismert.

A PBT egy másik lehetőség, amely egy sokoldalú szövet. Ellenáll az izzadságnak és a nedvességnek, és UV-ellenálló. Emellett viselése során puha, így ideális fürdőruhákhoz. Ha Ön versenyszerűen úszik, érdemes megfontolnia a PBT-t, mert rendkívül légáteresztő és tartós. A szabadban viselve is tovább megőrzi a színét.

A legjobb anyag fürdőruhákhoz általában a nylon-spandex keverék. Ez a megfelelő helyeken átöleli a testet, és elrejti a problémás területeket. Emellett puha és kényelmes viselet, de kerülje a gyengébb minőségű nejlont, mert valószínűleg már az első mosás után elmosódik. A helyes választás érdekében vásároljon megbízható márkájú fürdőruhát. A szövetek textúrája eltérő lehet, ezért vásárlás előtt mindenképpen olvassa el a címkét.

A nejlon alapú fürdőruhák megtartják alakjukat. A nejlon alapú fürdőruhákhoz spandex is társulhat, hogy még rugalmasabbá tegyék őket. A nejlon alapú fürdőruhák azonban nem tartják meg sokáig az alakjukat. A poliészter amellett, hogy tartós, ellenáll a klórnak és jobban véd az UV-sugarakkal szemben. A fürdőruhák esetében is ajánlott az újrahasznosított anyagokat keresni.

A polipamut-spandex egy másik anyag, amely nagyszerű választás fürdőruhákhoz. A polipamut-spandex keverékek szintén tartósak. Ebből az anyagból gyakran készítenek fürdőruhákat gyerekeknek. Sokféle színben és stílusban készülhetnek. Népszerűségük ellenére nem olyan tartósak, mint a lycra. Ennek ellenére nagyon kényelmesek.

Nylon-spandex keverék: Ezek a szövetek nylon és spandex szálakból készülnek. Tartós sztreccsszövetek, és fényes felületűek. A nejlonkeverék általában nyolcvan százalék nejlont és körülbelül tíz-húsz százalék spandexet és elasztánt tartalmaz. Nem rendelkeznek a legjobb klór- és UV-állósággal. A költségvetés-tudatos vásárlók számára azonban kiváló választásnak számítanak.

Az anyagok tekintetében nincs egyetlen legjobb anyag. Minden anyagnak megvannak a maga tulajdonságai. A gyártó minősége teszi a különbséget. A női fürdőruhák esetében a nejlonkeverékek a legelterjedtebbek. Ezek puhák és rugalmasak, és jól simulnak a testhez. Emellett nem tartalmaznak latexet. A gyermekeknek szánt fürdőruhák anyagának kiválasztásakor azonban fontos, hogy olyan anyagot válasszon, amely különböző kényelmet biztosít.

Kapcsolódó cikkek

Shmile jelentése

Shmile

Az Instagramon egyre több sztár csukott szemmel szerepel a fotóin, mert ma ez a divat. Neve is van: shmile.

Veszélyes elemek, akkumulátor robbanás - halálos is lehet

Halált okozott egy felrobbant akkutöltő

Egy akkumulátortöltő szilánkjai okoztak balesetet. Egy németországi cég irodájában történt a tragikus szerencsétlenség.

Így támogasd az állatokat

6 dolog, amit te is megtehetsz az állatok védelme érdekében

Mivel védheted az állatokat? A cikkben ehhez adunk remek tippeket.