Google Stadia

Nincs többé szükség konzolokra, vagy nagy teljesítményű számítógépekre, a Stadia egész egyszerűen streamelni fogja a játékokat.
Google Stadia

A Google új vizekre evezett idén legfrissebb fejlesztésével, ami a Google Stadia nevet kapta. Ez a szolgáltatás egy játékstreamer, aminek a lényege, hogy a legújabb játékok egyszerűbb gépeken is futtathatóak legyenek. Ezáltal nem lesz többé szükség konzolokra, vagy nagy teljesítményű számítógépekre, mert a Stadia egész egyszerűen streamelni fogja a játékokat. Mindössze internetkapcsolatra és egy közvetítő eszközre van szükség.

 Hagyományos számítógépen és laptopokon játszva lényegében bármilyen USB-s kontrollerrel irányíthatók lesznek a Stadián keresztül elérhető játékok, de a Google azokra is gondolt, akik nem rendelkeznek ilyen eszközzel, így előálltak egy saját gyártású kontrollerrel, ami a wifinken keresztül csatlakozik majd a keresőóriás szerverein futó szolgáltatáshoz, és így a kiválasztott játékokhoz.

A Google Stadia piacon való megjelenésekor azonnal össze lesz kapcsolva a YouTube-bal, ami szintén óriási potenciált hordoz magával, hiszen nemcsak azt tudjuk megnézni majd, ahogy egy vlogger játszik a legújabb játékokkal, hanem a videó végén megjelenik egy Play gomb, amire kattintva el is indul a játék. A videómegosztóval való kapcsolat a saját gyártású kontrolleren is szemmel látható lesz, mivel azon lesz egy bizonyos Youtube gomb, amivel azonnal streamelhetjük a gameplayünket.

Kapcsolódó cikkek

Ezekben segít a futás a szervezetünknek

4 dolog, amiben segít a futás

A rendszeres futásnak kiemelt szerepe van az egészségünk megőrzésében. Mutatjuk, hogy miért is olyan hasznos.

Agresszív gyerekek

Mikor a legagresszívebbek a gyerekek?

A Montreal Egyetem kutatóinak vizsgálata megállapította, hogy nem minden gyereknél csökken a kora gyerekkori agresszivitás.

Nem kívánt szomszédok

Az osztrákok elutasítják, a törökök ellenzik a homoszexualitást

Vannak olyan nemzetek, ahol a homoszexualitásnak nincs helye.